Londen | Buckingham Palace

September 12, 2016

Als je dan toch in Londen bent, dan is een bezoekje aan Buckingham Palace wel een must. Zeker als het je eerste keer in Londen is. Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse koningin Elizabeth. Leuk om te weten is dat als de koningin thuis is, de Koninklijke vlag op het dak wappert. Is ze niet aanwezig, dan is de Union Jack (de Britse vlag) te zien.

 

 

Het paleis is in 1703 gebouwd voor de hertog van Buckingham en sinds 1837 doet het gebouw dienst als residentie voor de Koninklijke familie. Het paleis telt maar liefst 775 kamers, 78 badkamers, een zwembad, een klokkenverzameling met maar liefst 356 klokken, een dokterspost, een bioscoop en een kapel. Zo’n groot paleis heeft natuurlijk flink wat onderhoud nodig, vandaar dat 188 van de 775 kamers gereserveerd zijn voor personeel. Willen zij na het harde werk even ontspannen, dan kunnen ze terecht in de cafetaria in het paleis, welke speciaal voor hen gemaakt is.

 

Een van de hoogtepunten tijdens een bezoekje aan Buckingham Palace is de ‘Changing of the Guards’. Deze ceremonie is de officiële overdracht van de verantwoordelijkheid voor de militaire veiligheid van het paleis. De wisseling van de wacht is een eeuwenoude traditie en vindt plaats bij elk Brits paleis, maar de meest uitgebreide en drukst bezochte is hier.

 

 

 De wachters voor het paleis zijn professionele soldaten van de infanterie en behoren tot een van de meest elite en ervaren soldaten van het Britse leger. Pas dus op als je ze hier belachelijk maakt… ;) De bewakers staan onbeweeglijk, totdat ze worden afgelost. Dit gebeurt elke ochtend rond 11:30, van mei t/m juli. Het is een uitgebreide ceremonie, compleet met een militaire fanfare en leuk om een keer gezien te hebben. Wees wel op tijd, want het is er op deze momenten heel erg druk!

 

Tipje van Thijs: Het Britse Koningshuis heeft zowaar een eigen website. Hier vind je onder andere uitgebreide informatie over de Koninklijke familie (met een eigen pagina voor onze favoriet Prins George!), maar ook kun je hier de virtuele wisseling van de wacht zien. Mocht je interesse hebben in een baan op het paleis, dan kun je ook even kijken bij de vacatures!

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon