R I O   D E   J A N E I R O

Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië, maar is dit inmiddels niet meer. Brasilia, gelegen in het binnenland van Brazilië, is op dit moment de hoofdstad. Rio de Janeiro blijft echter een van de meest belangrijkste, grootste en meest bruisende steden van het land.  
 

STRANDEN

Als je denkt aan Rio de Janeiro denk je waarschijnlijk meteen aan het beroemde strand de Copacabana. In de jaren ’70 / ’80 was dit strand DE plek waar je moest zijn, tegenwoordig is het een strand waar vooral families en toeristen komen. De boulevard van de Copacabana is erg toeristisch en verder niet zo boeiend. Het strand waar je tegenwoordig moet zijn, is het strand van Ipanema. Op dit strand komen de bodybuilders, modellen, volleyballers en natuurlijk de typische Braziliaanse vrouwen met flinke rondingen en des te kleinere bikini’s. Deze Braziliaanse strandmode verandert wat dat betreft nooit. Topless zonnen is verboden, maar hoe kleiner de bikini’s, hoe beter. Het 3e grote strand is Leblon, dit strand lijkt op dat van Ipanema maar is dan wat exclusiever en rustiger.

Dat Carioca's, de inwoners van Rio de Janeiro, altijd bezig zijn met sport is zeker aan deze stranden goed te merken. Je ziet niet alleen afgetrainde lichamen, er staan op verschillende plekken langs de stranden fitnessapparaten en langs de boulevard zijn continu mensen aan het hardlopen. We hebben ze zelfs rond 4 uur 's nachts over de boulevard zien joggen...

 

CRISTO REDENTOR

Een mooi zicht op deze stranden heb je vanaf het plateau voor het beeld van Cristo Redentor. Via een trammetje, de Corcovado Rack Railway, rijd je door het nationale park Floresta de Tijuca en kom je uit op de top van de 710 m hoge Corcovadoberg. Na nog eens 222 treden te beklimmen kom je uit bij het gigantische standbeeld van Christus de Verlosser, die uitkijkt over de stad en vanaf nagenoeg elke plek in de stad te zien is. 

SUIKERBERG

Een ander mooi uitkijkpunt over de stad is vanaf Pão de Açúcar, ofwel Suikerbroodberg. Deze berg, of eigenlijk is het granieten rots, is te zien vanaf de stranden van Rio. Als je met de kabelbaan naar de 396 m hoge Suikerbroodberg gaat, dan maak je 2 stops. Op het eerste punt, de Morro da Urca, heb je mooie uitzichten over de baai van Botafogo. De 2e stop is bovenaan en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Rio de Janeiro.

Tipje van Thijs: Zowel de Suikerbroodberg als de nabijgelegen rotsen ‘Morro da Babilônia’ en ‘Morro da Urca’ zijn te beklimmen. Dit hebben wij zelf niet gedaan, maar we zagen vanuit de lift wel klimmers de rotswanden op gaan. Zo hoog boven zee, met zo’n uitzicht. Beter kan niet!

 

NOG MEER RIO

Andere hoogtepunten in de stad zijn uiteraard het Maracanã stadion, een van de grootste stadions ter wereld en bijna een heiligdom voor Brazilianen. Wil je even rust in deze miljoenenstad, dan kun je naar het Flamengo Park, het Morro Dois Irmaos Park of de Jardim Botanico (Botanische Tuinen). Als je gefascineerd bent door de favela’s, dan kun je bij verschillende organisaties met een local een tour maken door de wijken. Alleen de favela's ingaan wordt afgeraden, omdat dat niet altijd even veiig is. Meestal wordt een bezoekje gebracht aan de bekende wijken ‘Rocinha’ of ‘Santa Marta’.  

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon