DEZE ACTIVITEITEN MAKEN JE VERBLIJF IN PUGLIA ECHT 

U N I E K

Stranden en pittoreske dorpjes genoeg in deze omgeving. Maar de onderstaande activiteiten dragen bij aan een unieke trip door Puglia en zijn daarnaast ook erg verrassend! Grappig genoeg is dit een rotsig thema :)

 

GROTTE DI CASTELLANA

Het is niet dat wij van die enorme grottenbezoeker zijn, maar we wilden graag ook iets anders zien dat deze streek ons te bieden heeft. Deze grotten zijn ontdekt in 1938 en je vindt hier enorme gangenstelsels die grote kamers aan elkaar verbinden. In deze kamers kom je prachtige formaties stalagmieten en stalactieten tegen. De grotten gaan tot 70 meter diep. Kies je voor de lange route, dan zal je de Grotta Bianca (de witte grot) zien. Deze wordt beschouwd als één van de mooiste grotten ter wereld vanwege zijn geweldige kristalformaties. Helaas hebben wij dat niet gezien omdat we voor de korte tour gekozhen hebben (1 uur). Kies je voor de lange tour die 2 uur duurt, dan kom je hier wel langs. De tours zijn enkel te doen met een gids, en voor Italiaanse begrippen spreken de gidsen ontzettend goed Engels J

 

 

GROTTA PALLAZESE

Zoals beloofd zouden we hier nog op terugkomen. Al een aantal jaar kijken we er naar uit om hier te kunnen eten. Nu we er eindelijk in de buurt verbleven was dat uurtje rijden hier naartoe zeker de moeite waard.  Dit restaurant (onderdeel van het Grotta Palazzese hotel) is zo magisch! Niet voor niets dat dit restaurant vaak genoemd wordt als ' must do' 

Hoe kan dat ook anders, een open restaurant dat in een grot gebouwd is met een geweldig uitzicht over de zee, de fladderende zwaluwen die af en toe door de grotten vliegen, een aangenaam zeebriesje en dan ook nog geweldig eten!

 

Het is geen goedkoop restaurant maar het is de moeite waard. Zorg ervoor dat je tijdig reserveert via de website. Je reserveert een bepaald tijdvak. Helaas is het niet mogelijk om een specifieke tafel te selecteren, zorg ervoor dat je op tijd bent voor het tijdvak dat je gereserveerd hebt en je krijgt een tafeltje aangewezen. Geen zorgen, geen enkele tafel is een slechte tafel of verkeerde plek. 

 

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon