DE MAGIE VAN DE 
M A S S E R I A

Hotels en Airbnb’s genoeg in deze omgeving. Maar zoek je een authentieker verblijf omringd door natuur en cultuur? Dan is ons advies om bij een masseria te verblijven. Eigenlijk is een masseria te vergelijken met een boerderij. Een wat groter uitgevallen boerderij dan. Vaak omringd door een grote muur met schitterende binnenplaatsen.

 

MASSERIA BARONI NUOVI

Wij verbleven bij Masseria Baroni Nuovi. Een geweldige plek tussen olijfgaarden en artisjokkenvelden. Ze maken hun eigen olijfolie en wijnen en verbouwen hun eigen groenten. En dit alles kun je in het restaurant eten en drinken. Goed om te weten dat het restaurant vanaf juni t/m oktober open is.

 

Wij hebben van Emmanuele, de eigenaar van de Masseria, een rondleiding gehad op het landgoed. Hij heeft ons meegenomen tussen de (6.000!) olijfbomen en de meters ver reikende artisjokkenvelden. Graan en groenten worden ook door henzelf verbouwd. Het landbouwgedeelte van de masseria was ooit van zijn vader, van zijn opa, van zijn overgroot opa, etc en is ruim 150 hectare groot.

Het was heel gaaf om met hem een rondje over het land te doen en de verhalen te horen. We vonden het echt een toffe baas!

 

Tipje van  Thijs: Elke Masseria heeft weer zijn eigen verhaal. Vraag er gewoon naar, vraag om een rondleiding en de verhalen. We weten zeker dat je dan juist net de mooie dingen ziet en hoort.

 

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon