DE MALEDIVEN VAN ITALIË IN 

P U G L I A

De hak van de laars wordt omringt door 2 zeeën. Aan de buitenkant van de hak de Adriatische zee en aan de binnenkant de Ionische zee.  Als je het goed plant kun je op 1 dag de zon zien opkomen (Adriatische zee) en de dag afsluiten met een prachtige zonsondergang (Ionische zee).

 

Met name de stranden van de Ionische zee worden terecht de Malediven van Italië genoemd. Het is prachtig! Wij hebben een aantal baaitjes bezocht.

 

PUNTA PENNE

In het weekend kun je je auto parkeren op het grasveld bij Camping Meditur. Daar brengt een soort Efteling treintje je naar de ingang van het strand bij Grotta Penne. Voordeel is dus dat het hier niet heel druk is met auto’s.

Het is een kleine baai en buiten het seizoen om zijn hier geen strandtentjes dus moet je voor je eigen versnaperingen zorgen.

 

 

BAIA VERDE

Wij zijn echt fan van deze plek geworden. Toen we dit strand zagen liggen wisten we waarom deze streek de Malediven van Italië genoemd wordt. Het enige wat ontbrak voor het echte Malediven gevoel was zo’n mooie palmboom over de zee heen hangend.  Verder was het met recht prachtig.  
Het is hier iets luxer met mooie luxe strandtenten. In het hoogseizoen zal het hier wel erg druk zijn!

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon