Een ander paradijsje van de Yasawa's is Nacula Island, ook wel de Blue Lagoon genoemd. Dit eilandje ligt idchtbij een blauwe lagune, waar je het meest heldere blauwe water vindt. Dit eiland is best groot en hier wonen dan ook nog aardig wat mensen. Wij hebben het dorpje Nacula bezocht en met een kleine kleuter mee op reis was het erg leuk om hier even een schooltje binnen te kunnen gluren. Goed en leuk om te kunnen laten zien hoe het schoolleven en onderwijs er in een dorpje aan de andere kant van de wereld uitziet! 

 

Via de Red Centre Way door de
O U T B A C K

De outback van Australië is een plek welke je absoluut moet bezoeken tijdens een reis door dit geweldige land. Veel reizigers rushen in en uit, met een flitsbezoek aan het iconische symbool van de outback, Uluru. Begrijpelijk als je weinig tijd hebt, maar om wat van de echte outback te zien heb je minimaal een dag of 5 nodig. Een goede manier om dit gebied te verkennen is via de Red Centre Way.

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

WEST MACDONNELL NATIONAL PARK

Startpunt van de trip is Alice Springs. Hier kom je hoogstwaarschijnlijk aan per vliegtuig en kun je een huurauto ophalen. Een 4WD is noodzakelijk, anders zijn bepaalde stukken van de route niet te doen. En laten we eerlijk zijn, die wegen zijn juist wat deze trip zo te gek maakt!

Vanuit Alice Springs rijd je richting het westen, naar de West MacDonnell Ranges. Dit nationale park is prachtig en heeft ontzettend veel te bieden. Je vindt hier diverse kloven, meertjes en mooie picknickplekken en je kunt hier prachtige wandelingen maken. Een mooie eerste stop is Standley Chasm. Een wandeling van ca 20 minuten brengt je via een droge rivierbedding en langs witte eucalyptusbomen en palmvarens naar een smalle kloof. Een wandeling die ook prima te doen is voor kinderen, want er zijn genoeg rotsen om over te klauteren en omgevallen bomen waar je overheen kunt lopen!

 

Een stukje verder langs de Ranges vind je de Ormiston Gorge. Dit is een van de meest indrukwekkende kloven die je in de West MacDonnell Ranges zult vinden. Een korte wandeling brengt je naar het midden van de kloof, waar je een geweldig uitzicht hebt over de hoge rotsen rondom de kloof. Je vindt hier ook een grote waterpoel, waar je een verkoelende duik kunt nemen. Gelukkig geen croc-waarschuwingen hier  Je moet hier overigens wel een held voor zijn, want het water is steenkoud!

Tipje van Thijs: vlak na Ormiston Gorge vind je de Glen Helen Lodge. Een ideale stop voor de nacht. De lodge ligt echt pal onder de West MacDonnell Ranges en hoe mooi is het om je diner te nuttigen terwijl de rotsen rood kleuren van de ondergaande zon. Een paar uurtjes later bevind je je onder een prachtige sterrenhemel!

 

De weg vervolgt zich een stukje richting het zuiden. Bij Tylers Pass Lookout heb je een bizar mooi uitzicht op de krater Tornala. Via een hobbelige, onverharde weg kun je de krater inrijden, heel bijzonder om erin te kunnen staan! De legende van de Aboriginals luidt dat een vrouw tijdens het dansen in de Melkweg haar baby verloor en daardoor het gat in de aarde ontstond.

 

MEREENIE LOOP ROAD

Voorbij de West MacDonnell Ranges begint de Mereenie Loop Road. Deze onverharde weg loopt officieel van Hermannsburg tot aan Kings Canyon. Voor deze route, welke het land van Aboriginals doorkruist, heb je een permit nodig. Deze kun je op meerdere plekken aanschaffen, onder andere bij het informatiecentrum in Alice Springs en bij de Glen Helen Lodge. De route kan behoorlijk zanderig zijn en vol kuilen zitten, dus goed om vooraf even de condities te checken!

 

De Mereenie Loop was voor ons een hoogtepunt tijdens de trip door de outback. De route loopt dwars door rode woestijn en onderweg kijk je je ogen uit. Achter elke heuvel en achter elke bocht verandert het landschap weer. Van vlakke, nauwelijks begroeide vlaktes tot aan hoge rotsen. Ook de conditie van de weg wisselde van rood, mul zand tot grove gravel. Onderweg zagen we veel autowrakken. De een, hoe gek het ook klinkt, nog mooier dan de ander.

 

Heel vreemd ook om langs de weg ineens een oude boom te zien, welke volhangt was met oude kleren. Wij hadden toevallig ook een pas gescheurde broek bij ons, dus die hebben wij ook meteen maar aan de wilgen gehangen.

 

Een mooi gezicht waren ook de diverse wilde paarden die we langs de weg zijn tegengekomen.

 

WATARRKA NATIONAL PARK

De Mereenie Loop eindigt bij het Watarrka National Park. Dit nationale park staat vooral bekend om de Kings Canyon. Je kunt in zo'n 4 uur over de randen van de canyon lopen, maar gezien die tijd en het feit dat de randen niet afgeschermd zijn met hekken hebben we dit met onze 2 jongens die erg van klimmen en klauteren houden (zie ook ons eerdere blog hierover) even gelaten voor wat het is… via een kortere wandeling kun je over de veilige begane grond in het midden van de canyon uitkomen, wat ook mooie uitzichten geeft. En ok, we zijn toch een klein stukje richting de top van de canyon opgegaan, we blijven toch suckers voor mooie uitzichten…

 

ULURU-KATA TJUTA NATIONAL PARK

Het Uluru-Kata Tjuta National Park is zo’n 3 uur verder rijden. Iets langer als je steeds stopt voor plaspauzes en uitzichten. :) De enige verblijfplaats hier is Yulara. Dit ‘dorp', wat eigenlijk alleen bestaat uit appartementen, een camping en restaurantjes, ligt zo'n 20 km van het nationale park en hier vind je in totaal zo'n 5.000 aan slaapplaatsen. Aangezien er geen andere accommodaties zijn in de regio moet je hier, net als bij andere accommodaties in en rondom Alice Springs, rekening houden met hoge prijzen.

Uluru is HET symbool van de Australische outback. De gigantische rode rots hadden we al op aardig wat foto’s voorbij zien komen, maar als je de rots dan daadwerkelijk voor je op ziet doemen stokt je adem toch wel even. Wat een geweldig gezicht! Het icoon, heilig voor de Aboriginals, is het mooist bij zonsop- of zonsondergang. Je bent bij de deze locaties niet de enige, maar het is ZO de moeite waard!

Rondom Uluru zijn er verschillende wandelingen te maken. Zeker doen, want hier kun je muurschilderingen zien en lees je meer informatie en achtergrondverhalen over het leven en tradities van de Aboriginals die rondom deze rots geleefd hebben.

 

Zo'n 30 km verder het park in vind Kata Tjuta. Deze Aboriginal naam betekent ‘vele hoofden'. Deze plek bestaat uit 36 grote rotsen en is wat impact betreft minimaal gelijk aan Uluru. Ook hier kun je verschillende wandelingen maken, waarbij je op bijzondere plekken tussen en achter de rotsen kunt komen.

 

Tipje van Thijs:  Als je overigens bij Uluru  iets verder het park inrijdt, is er nog een mooie spot voor de zonsondergang. Hierbij kun je zowel Uluru als Kata Tjuta in 1 shot pakken. Ssst, niemand vertellen he?

 

De roadtrip eindigt via een 4.5 uur durende rit over de Stuart Highway weer in Alice Springs. Grote kans dat je onderweg een aantal roadtrains tegenkomt. Een soort vrachtwagens, maar dan een tikkeltje groter…

 

Mocht je toevallig ook met 2 kleine jongens (en 1 grote) in Alice Springs zijn, dan is het leuk om even een bezoekje te brengen aan de National Road Transport Hall of Fame. Je vindt hier naast grote roadtrains en vrachtwagens ook oude brandweerwagens. Succes gegarandeerd! Wil je ’s avonds nog ergens een drankje doen of wat eten, dan is Monte's erg leuk. Buiten staan lange tafels, sfeervol verlicht door lampjes in de bomen. Binnen waan je je door de gave inrichting in een heuse westernfilm, maar dan iets hipper. Doordat er buiten een gedeelte is voor kinderen, ingericht alsof ze in het circus zijn, heb je ook alle tijd om rustig je eten op te eten en nog een laatste drankje te nemen om te proosten op een geweldige week in de outback!

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon