MOUNTAINBIKEN OP DE
D E A T H  R O A D

In La Paz zijn veel hoogteverschillen. Een van de leukste dingen om hier te gaan doen zijn dan ook mountainbiken en downhillen. Ben je een beetje een held, dan moet je echt de Death Road Route gaan doen. Dit is overigens niet de echte naam van deze weg, de echte naam is Yungas Road (Camino de las Yungas in het Spaans). Een weg die je langs diepe afgronden en steile hellingen leidt. Een smalle weg zonder vangrails. De weg heeft voor de meeste dodelijke ongevallen gezorgd (zo’n 200-300 jaarlijks) vandaar dat deze weg ook wel de toepasselijke naam “Death Road” heeft gekregen. De vele kruizen langs de weg die de plekken markeren waar een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden geven je gegarandeerd kippenvel.

 

Je gaat je bijna afvragen waarom we zeggen dat je dit zéker moet doen? Het is een onvergetelijke ervaring als je aan het einde kunt zeggen: “I survived the Death Road!”

 

De Death Road was vroeger vooral een weg voor auto’s en bussen. Na het zoveelste dodelijke ongeval werd besloten de weg te sluiten voor deze voertuigen, maar daardoor is een nieuwe toeristische trekpleister in Bolivia geboren, vooral voor de sensatiezoekers en durfallen onder ons!  De route loopt van La Paz tot Coroico en is ongeveer 60 kilometer lang.

 

De tocht begint meestal in La Cumbre op 4.700 meter hoogte. Je fiets over een onverhard spoor naar beneden met diepe afgronden aan je zijde. De weg naar beneden is supermooi! Mooie natuur en uitzichten genoeg. Je krijgt tussendoor ook genoeg tijd om hier gave foto’s van te nemen. Je eindigt de dag in Yolosa op 1.100 meter waarbij je afsluit met lekker eten en een duik in een zwembad. Er zijn verschillende bedrijven die deze tours aanbieden, neem bijvoorbeeld een kijkje bij Gravity Bolivia.


Tipje van Thijs: Je kunt ook een heerlijke duik nemen in de rivier La Paz (yep, dezelfde naam) ter afsluiting.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon