M O U N T   F U J I

In het land van de rijzende zon moet je de zon natuurlijk wel een keer zien rijzen en er is geen betere plek waar je dat kunt doen dan op Mount Fuji! 
 

KAWAGUCHIKO

Een absolute, absolute must als je in Japan bent, is het beklimmen van Mount Fuji, de grootste berg van Japan. Waarom ze het een berg noemen weten we overigens niet, want het is een vulkaan. Het dorpje Kawaguchiko ligt aan een van de 5 meren bij de vulkaan. Het Kawaguchikomeer is het bekendste en bij helder weer kun je hier prachtige foto’s maken van Mount Fuji, weerspiegelt in het meer (wij hadden die dag helaas net wat bewolking). Dit dorpje is een perfect startpunt voor de tocht.

 

DE START

Er zijn verschillende trektochten naar de top en deze starten allemaal ’s avonds. Wij vertrokken om 9 uur `s avonds met een bus naar het 5e station (2305m), voor onze nachtelijke klimtocht naar de top. We dachten eerst nog 1 van de weinigen te zijn, maar daar bleken we ons sterk in te hebben vergist... Het vakantieseizoen van de Japanners was net begonnen en aangezien Mount Fuji een van de 3 heilige bergen is (samen met Mount Tate en Mount Haku), maken veel Japanners in deze periode de bedevaartstocht naar de top. Na 2 uur klimmen zag het al zwart van de mensen. De tocht naar de top was zichtbaar door de duizende lichtjes van de zaklampen van iedereen voor ons. We bevonden ons al snel in een file... Op de Mount Fuji. Onvoorstelbaar! 

DE TOP!

De weg naar de top slingerde van links naar rechts en we stonden om de paar seconden stil omdat het weer eens vast stond. Japanners zijn echte kuddedieren. We zagen vaak genoeg dat alles stilstond omdat 1 persoon midden op het pad inhield. Links en rechts van die persoon kon je er echter gewoon langs! Wij liepen er dan gewoon omheen en vervolgens liep de stroom dan ook weer door.

 

Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt en vooral de ijzige wind maakt de gevoelstemperatuur laag. Vlak voor wij de top (3776m) bereikten, begon te zon op te komen. We hadden een geweldig uitzicht en warmden langzaam op. Boven op de berg hadden we een geweldig uitzicht over het door de zon beschenen wolkendek. En op de duizenden mensen die nog aan de tocht naar boven bezig waren…

 

We hebben in totaal 9 uur over de klim gedaan. Best lang, helemaal als je je bedenkt dat het in 4,5 uur te doen is! De daling duurde gelukkig maar 3 uur. Het was een geweldige ervaring. Vreemd, maar geweldig!

 

Tipje van Thijs: Check het klimseizoen! Deze loopt van 1 juli t/m 31 augustus. Je kunt buiten het klimseizoen wel de berg op, maar dit wordt afgeraden vanwege het klimaat en de dan soms zeer extreme weersomstandigheden. De Japanse regering staat het dan ook niet toe zonder gids de berg te beklimmen. En nog een tipje, ga buiten het vakantieseizoen van de Japanners!

Mocht je overigens niet zo sportief zijn aangelegd, dan kun je via Google Streetview ook virtueel de berg beklimmen :)

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon