WAAN JE OP DE MAAN IN DE
M O O N  V A L L E Y

Moon Valley (Valle de la Luna) ligt net iets buiten La Paz en is vanuit La Paz prima voor maar een paar euro te bereiken met verschillende buslijnen. De naam doet vermoeden dat het om een vallei gaat, maar niets is minder waar. Het is eerder een doolhof van canyons en enorme rotsachtige torens. Dit prachtige landschap is door de jaren heen gevormd. Omdat de bergen voornamelijk uit klei bestaan in plaats van rotsen zijn door de erosie prachtige hoge torens overgebleven. Je waant je in een waar maanlandschap, het doet zijn naam eer aan.

 

Er zijn 2 routes die je door de Moon Valley leiden. Een route van 20 minuten en een route van 45 minuten.

 

Tipje van Thijs: Ondanks dat je waarschijnlijk om de haverklap stilstaat om foto’s te maken, adviseren we je de route van 45 minuten te doen. Je bent sneller klaar dan je denkt, ondanks de vele foto momenten.Tegen het einde van de wandeltocht kom je op een uitkijkpunt uit dat een mooi uitzicht biedt over de Moon Valley. En dat is echt geweldig!

 

Tipje van Thijs 2: Zorg ervoor dat je luchtig gekleed bent. Moon Valley is veel warmer dan La Paz, ondanks dat het maar ongeveer 10 kilometer verder ligt.

 

Als je de route hebt afgerond en nog niet genoeg gehad hebt van deze omgeving, dan kun je ervoor kiezen om rond te rijden met een quad of racemotor. Dit kun je het beste doen met een gids. Vaak zijn ze Spaanstalig, maar omdat je niet wilt verdwalen is het wel aan te raden met een gids op pad te gaan. 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon