6x de leukste kerstmarkten

N E D E R L A N D

♫ It's the most wonderful time of the year 

Sinterklaas is weer onderweg naar Spanje. Je mag je officieel volledig onderdompelen in kerstsferen. Haal de kerstboom in huis, schakel je radio over op Sky Radio en bedenk alvast welke kerstmarkten je gaat bezoeken. Dit zijn de 7 leukste kerstmarkten!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantie tips

# 1 - Dickens Kerstmarkten

Fotocredit: Midwinterfeest-graftrijp.nl

Misschien komt het omdat we "A Christmas Carol" al 100x gezien hebben. Maar alles wat te maken heeft met Charles Dickens geeft ons een kerstgevoel. Daarom kunnen de verschillende initiatieven omtrent Charles Dickens niet ontbreken in dit lijstje. 

Op zaterdag 15 en zondag 16 december komen de personages van de Charles Dickens boeken tot leven in Deventer. Wandel door de 19e eeuw en laat je door de Carollers toezingen. Meer info vind je op de website.

Niet alleen in Deventer kun je terecht voor een ervaring in Dickense sferen. Op 14, 15 en 16 december kun je hiervoor namelijk naar De Rijp (Noord-Holland). Tot slot kun je ook kiezen om op 15 en 16 december naar het Lemster Dickens Festijn (Friesland) te gaan. 

Fotocredit: kerstmarkten.net

# 2 - Kerstmarkt Dordrecht

De grootste kerstmarkt van Nederland en toch ontzettend sfeervol. Dat kun je verwachten van 14 t/m 16 december in Dordrecht. De historische binnenstad is bezaaid met kraampjes en verschillende podia waar je de ultieme kerstsfeer kunt proeven. Geniet van een lekkere glühwein op een van de muzikale winterterrassen en een bezoekje aan het kersttheater in de Grotekerkstuin. Voor meer informatie kun je op de website terecht. 

# 3 - Het Amsterdamse Winterparadijs

Fotocredit: hetamsterdamsewinterparadijs.nl

Dit jaar kun je in de RAI genieten van het Amsterdamse Winterparadijs. Zowel binnen als buiten kun je je lol op. Warm je lekker op het kerstplein bij de vuurkorven en tussen de kerstbomen, maak een ritje in het megareuzenrad en glij van de tube baan van ECHT sneeuw. Wil je schaatsen onder een deken van lichtjes en heerlijk eten? Dan kan dat op en bij de schaatsbaan. Kerstfilms kijken doe je in de Christmas Cinema. In The Beer Village kun je luisteren naar gave bandjes en dj's. Kortom, er is echt ontzettend veel te doen. Gelukkig duurt deze parade 10 dagen. Van 21 december 2018 t/m 30 december 2018 kun je hiervan genieten. Wil je weten wat de kaartjes kosten? Check de website!

Fotocredit: kerstmarkten.net

# 4 - Drijvende Kerstmarkt Leiden

Van vrijdag 14 december t/m dinsdag 25 december kun je een bezoekje brengen aan de Drijvende Kerstmarkt. Ja, je leest het goed! Een drijvende kerstmarkt! Dit is de enige in zijn soort in Nederland. En feit op zich is al een bezoekje waard, toch? Deze kerstmarkt drijft op het water van de Nieuwe Rijn en je kunt er leuke kerstcadeautjes scoren en onder het genot van een hapje en een drankje genieten van live optredens. Er is niet alleen een drijvende kerstmarkt, maar ook een drijvende ijsbaan!

Deze unieke kerstmarkt is een van de vele dingen die georganiseerd worden tijdens de Winter Wonder Weken in Leiden. Tot en met 6 januari is er in Leiden van alles te beleven. Je kunt hier kijken wat er nog meer is, naast de Drijvende Kerstmarkt. zijn op 24 november begonnen en het goede nieuws is dat je er nog t/m 6 januari van kunt genieten.

Fotocredit: Aangeleverd gekregen door Rudy de Vries

# 5 - Kerstmarkt Maastricht

Maastricht mag niet ontbreken in dit lijstje. Maastricht is op zich al erg sfeervol in december, maar tussen 1 december 2017 en 31 december 2018 is het één groot feest voor de kerstliefhebbers onder ons. Hier vind je onder andere een overdekte schaatsbaan en reuzenrad op het Vrijthof! Meer informatie vind je op de de website.

Fotocredit: Kerststadvalkenburg.nl

# 6 - Kerststad Valkenburg

In Valkenburg zijn er in de kerstperiode zoveel verschillende kerstactiviteiten dat de stad van 16 november 2018 t/m 6 januari 2019 wordt omgedoopt tot Kerststad Valkenburg. Een bezoekje aan deze kerststad omvat veel meer dan de vele kraampjes in de grotten van Valkenburg. Dit is op zich al een unieke ervaring, maar er is veel meer te doen! Zo kun je je twee keer per week vergapen aan de Christmas parade, met het thema Christmas Fairytales en elke woensdagmiddag verandert Valkenburg in een magische KinderKerststad. Kinderen staan dan helemaal in het middelpunt. Je kunt prachtige sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot aanschouwen met het thema 1001 nacht of ga voor een ritje met de verlichte kabelbaan. De actievere bezoekers kunnen een wandeling maken door het sfeervolle stadje, waarbij je onderweg geniet van een aantal amuses via de 'Route d'Amuse'.  Genoeg te doen dus! Check deze website voor nog meer informatie en details over Kerststad Valkenburg!

Waar ga jij heen? 

 

Liefs Thijs. wenst jullie hele fijne feestdagen!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon