HART VAN DE ROMEINSE OUDHEID

L A Z I O

Het meest bekende en populairste plaats van deze regio is natuurlijk Rome. Doordat Rome zo’n grote trekpleister is, zou je bijna vergeten dat er in deze regio zoveel mooie andere plekken te zien zijn. De geboorteplaats (Tivoli) en woonplaats (Subiaco) van Eleonora zullen zeker de revue passeren. En uiteraard mag Rome niet ontbreken. We nemen je mee naar een aantal mooie plekken binnen deze regio, als je toch een roadtrip door Italië maakt mag  een stop in deze plaatsen niet ontbreken.

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

 

Tivoli

Nee, we hebben het nu niet over het pretpark in Berg en Dal of de discotheek in Utrecht :). Beide vast superleuke plekken, maar vast niet zo mooi en indrukwekkend als de stad Tivoli in Italië. Dit prachtige stadje in de buurt van Rome staat bekend om de prachtige, uit de oudheid stammende, villa’s en tuinen. 

Rome

Hoe luidt het gezegde ook alweer? Eerst Rome zien, dan sterven. Een mooie dubbelzinnige betekenis. Stiekem vinden we wel dat het waar is, tenminste… je moet Rome een keertje bezocht hebben. En dat is logisch, ondanks alle musea en bezienswaardigheden waar je een bezoekje aan kunt brengen. Een wandeltocht door de stad staat gelijk aan een wandeling door één groot open lucht museum.

Subiaco

Vele mensen zullen het niet kennen, wij komen er elk jaar weer terug omdat we er veel familie hebben wonen. Ondanks dat we dit dorpje bijna elk jaar bezoeken, was het laatste tripje er eentje om niet snel te vergeten. We hebben dingen gezien van Subiaco die we helemaal niet kenden! Op sleeptouw genomen door een neef, die vastberaden was om ons te doen verbazen. Missie geslaagd wat ons betreft! We delen een aantal bijzondere dingen met jullie. En zeg nou zelf hoe leuk is het als je iets zou kunnen bezoeken wat bijna niemand kent?

 

Please reload

DIT VIND JE VAST OOK LEUK!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon