L A K E  T I T I C A C A  /  I S L A  D E L  S O L 

Dit grootste zoetwater meer van Zuid-Amerika (8.340 km2 oppervlakte!) ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia in, op 3.812 meter hoogte. 

Mocht je vanuit Peru naar Bolivia reizen, dan is de kans groot dat je via Lake Titicaca gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan is het alsnog de moeite waard om een bezoekje aan Lake Titicaca te brengen. Het is namelijk heel leuk vertoeven en je kunt hier prima een paar dagen blijven. Je kunt hier heerlijk genieten van welverdiende rust, maar als je wat meer reuring zoekt kun je naar het dorpje Copacabana gaan. Hier vind je veel leuke restaurantjes met lokale gerechten, kun je heel mooi kanoën en prachtig gekleurde tapijten en kleding kopen die ook door de locals gedragen wordt. Alles wordt met de hand gemaakt, dus je hebt dan echt een uniek stuk in je bezit!  Verder is dit dorpje bekend om zijn religieuze festivals en huizen met rode daken. 

 

Los van het feit dat Copacabana op zichzelf al veel te bieden heeft, is het ook de uitvalsbasis voor excursies naar Isla del Sol en Isla de la Luna. Wij hebben een excursie naar Isla del Sol gedaan. Je kunt hier alleen komen via de glooiende wateren van het Titicacameer.  

Isla del Sol is een eilandje in het midden van het Titicacameer en hoort bij Bolivia. Volgens de oude Inca legendes is de zon geboren op dit eiland. Dit eiland is er een zonder gemotoriseerd verkeer. De belangrijkste locaties zijn alleen te voet te bereiken via rotsachtige paden. Hoewel Isla del Sol in een dag bezocht kan worden is het aan te bevelen om hier minstens een of twee nachten door te brengen om echt te waarderen wat het eiland te bieden heeft. De accommodaties op het eiland kunnen redelijk basic zijn. Maar wat dit kleine eilandje ontbreekt aan moderne gemakken, maakt het goed in spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon