L A  P A Z

Een van de bekendste steden van Bolivia is La Paz. Onterecht denkt men vaak dat dit de hoofdstad van Bolivia is, maar dat is het veel kleinere Sucre. De volledige naam van La Paz is Nuestra Señora de la Paz (Onze Lieve Vrouwe van de Vrede). Maar La Paz is net even wat makkelijker!

We hebben het over een stad die op 3.600 meter boven de zeespiegel ligt en vroeger de grootste stad was van Bolivia in aantallen inwoners. Inmiddels is La Paz ingehaald door Santa Cruz en El Alto. Een perfect uitzicht over La Paz heb je wanneer uit de richting van El Alto komt. Deze voorstad van La Paz ligt nog hoger boven de zeespiegel (4.150 meter!) vandaar dit te gekke uitzicht over La Paz.

La Paz is de afgelopen jaren enorm gegroeid en werkt hard om het toerisme aan te trekken. Dit is te zien aan de aantallen hostels en hotelletjes die als paddestoelen uit de grond springen en ook de kroegjes en leuke restaurantjes nemen flink toe. Probeer vooral ook het lokale eten.

 

Tipje van Thijs: Probeer zeker een stukje Alpaca vlees, het is echt heel lekker!

 

Leuk om te weten en om te doen is dat je La Paz prima kunt verkennen per kabelbaan. Dat is weer eens wat anders dan met de metro. De kabelbaan wordt Mi Teleforico (Mijn kabelbaan) genoemd. Er zijn 5 verschillende lijnen (Rood, Geel, Groen, Blauw en Oranje). De kabelbaan was in eerste instantie gebouwd voor de bewoners. Je kunt je voorstellen dat een stad die uit grote hoogteverschillen bestaat hier prima bij gebaat is. Zie het als een soort metrostelsel, maar dan in de lucht! Door het gebruik van de kabelbaan wordt er minder autogereden en hierdoor zijn er ook minder uitlaatgassen. Het is dus ook nog eens goed voor het milieu. Door de hoogte en de ijle lucht kunnen deze gassen nog weleens blijven hangen, maar met de kabelbaan heb je hier veel minder last van.

 

Dat La Paz veel verschillende dingen te bieden heeft is één ding wat zeker is. Er is van alles te doen! Van mountainbiken over de gevaarlijkste weg van de wereld en maanlandschappen bewonderen in de Moon Valley, tot ijsklimmen op de berg Hyuana Potosi.  Check al onze ervaringen, We gaan ervan uit dat jullie net zo enthousiast zullen worden over Bolivia als wij!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon