K Y O T O

Na Tokyo is Kyoto een van de bekendste steden van Japan. Dat is niet voor niets, want de stad heeft maar liefst 17 historische monumenten welke op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, 1.600 boeddhistische tempels, meer dan 400 Shinto heiligdommen (horend bij de oorspronkelijke Japanse religie), diverse paleizen en de meest prachtige, typisch Japanse tuinen. Kyoto was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Japan. Het moge duidelijk zijn dat de keizers flink hun best hebben gedaan deze stad een keizerlijke status te geven!
 

HET CENTRUM UIT!

Mocht je Kyoto binnenkomen per trein, dan kom je als eerste in aanraking met een immens, luxe treinstation. In de omgeving hiervan vind je luxe winkelcentra, overvolle wegen, felle neon reclameborden en drukke kruispunten. Om het andere Kyoto te vinden moet je op pad, het moderne centrum uit.

 

TEMPELS, TEMPELS EN NOG EENS TEMPELS...

Tijdens ons verblijf bezochten we de ene na de andere tempel, vooral te voet. Kyoto heeft onnoemelijk veel tempels en het is niet te doen deze allemaal te benoemen, uit te leggen waar ze liggen en te omschrijven hoe ze eruit zien. Dat volgt later in een ander blog! Hieronder vind je wel alvast een sfeerimpressie. 

KIJKEN, KIJKEN EN NOG EENS KIJKEN...

We hebben de grootste tempels gezien, gemaakt van donker, grof hout en van binnen gedecoreerd met tatamimatten, beelden, gouden versiersels en veel plafondbeschilderingen. Vanuit de vele pagode`s aan de rand van de stad heb je een mooi uitzicht over Kyoto (de stad ligt in een vallei). De tuinen van Kyoto zijn prachtig, overal grote, weelderige bomen, veel meertjes, watervallen, bruggen, fluitende vogeltjes en heel, heel veel groen.

 

EN DAN...

In de avond moet je vooral in de oude wijken Gion en Ponto-Cho zijn. Lopend door deze wijken zie je veel oude, houten gebouwen, kleine theehuisjes en exlusieve restaurants. Gion en Ponto-Cho zijn de geisha wijken van Kyoto. Japan telt ongeveer 100 geisha’s, waarvan de meesten in deze stad wonen. De kans er een te zien is dus niet zo heel erg groot. Wij liepen hier door de smalle straatjes met duur uitziende restaurants en zagen hier wel veel vrouwen in kimono en yukata (zomerkimono), maar geen echte geisha`s. We besloten op een avond lekker bij de rivier de Kamo te relaxen met een Sapporo (Japans biertje) en toen we hier weer weggingen hadden we geluk...

 

Op het terras van het restaurant boven de rivier zat een zakelijk gezelschap te dineren en hiertussen bevonden zich 3 geisha`s! Helemaal te gek om te zien! Ze hadden de bekende wit beschilderde nekken en gezichten, rode lippen, zwarte ogen, prachtige kimono`s en de meest ingewikkelde en mooiste kapsels die we ooit gezien hadden. Ze zaten net niet goed om er mooie foto`s van te kunnen maken, maar dat we ze gezien hebben gaf Kyoto net het kersje (of eigenlijk 3) op de taart!

 

Tipje van Thijs: Draag tijdens je bezoek aan Kyoto schoenen die makkelijk aan- en uitgaan! In de tempels moeten je schoenen uit, wel zo makkelijk dus!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon