ALGEMENE INFORMATIE

B O L I V I A

Wat voor klimaat kun je verwachten in Bolivia? Hoe lang is het vliegen? Heb je er een visum voor nodig? Waar kan je mee betalen? Al deze informatie vind je hier!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

Klimaat

Bolivia is een land dat redelijk centraal in Zuid-Amerika ligt. Samen met buurland Paraguay behoort het tot de enige twee landen van het continent dat geen kustlijn heeft. Het ontbreken van het effect van zeewater op het klimaat en de ligging aan de oostelijke zijde van het Andes gebergte zijn de meest bepalende factoren voor het klimaat in Bolivia. De zuidwestelijke helft bestaat vooral uit hoogland. De hoogtes zijn de bepalende factor voor de reikwijdte van de temperaturen, de ligging aan de oostelijke zijde van de Andes zorgt ervoor dat dit een droog tot zeer droog gebied is. De oostelijke grens van het hoogland is iets natter vanwege regen die vanuit het Amazonegebied aangevoerd wordt. Het noorden en oosten van Bolivia bestaat uit laagland dat deels tot het duizenden kilometers grote Amazonegebied behoort. Enkele rivier die uiteindelijk uitmonden in de Amazone vinden in Bolivia hun oorsprong.

Bron: Klimaatinfo.nl

Reistijd

Vlieg je op La Paz dan ben je ongeveer 15 uur onderweg. Kies je voor Santa Cruz dan moet je rekenen op ongeveer 16 uur vliegen.

 

Visum

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Bolivia verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je het zeker weten en checken voordat je je reis plant dan raden wij je aan om contact op te nemen met de Boliviaanse Ambassade.

 

Munteenheid

Je betaalt in Bolivia met de Bolivian Boliviano. Check altijd de actuele wisselkoers voordat je gaat.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon