ALGEMENE INFORMATIE

I T A L I Ë

Wat voor klimaat heeft Italië? Hoelang is het vliegen of rijden? Heb je er een visum voor nodig? Waar kan je mee betalen? Al deze informatie vind je hier!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

Klimaat

Italië kent 3 klimaten. Het meest noordelijke deel van Italië, waar de ondergrens van de Alpen zich bevindt, heeft deels een hooggebergte klimaat en in lager gelegen delen een overgangsklimaat. Verder heeft een groot deel van het noorden van het land een zeeklimaat met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Centraal en Zuid-Italië heeft een Mediterraan klimaat. Warme droge zomers en relatief milde winters. Per regio vind je in de desbetreffende blogs een grafiek van het klimaat.

Bron: Klimaatinfo.nl

Reistijd

Afhankelijk van het type vervoer. Kies je ervoor om met het vliegtuig te gaan, dan ben je in 2,5 uur in het zuiden van Italië. Hoe noordelijker je eindbestemming, hoe korter de vlucht :)

Kies je ervoor om met de auto te gaan en je wil een groot gedeelte van Italië aandoen, dan is het het beste om de reis uit te stippelen in etappes. Van Amsterdam tot Milaan moet je rekening houden met ongeveer 12 uurtjes rijden. Van Milaan naar Rome rijden neemt ongeveer 6 uurtjes in beslag, van Rome naar Toscane 3 uurtjes en van Toscane naar Calabrië nog zo'n 8 uurtjes. Om je even een idee te geven!

 

Visum

Dit is voor Italië niet nodig wanneer je een inwoner van de EU bent. Is dit niet het geval, dan raden wij je aan om de site van de Rijksoverheid te raadplegen.

 

Munteenheid

Je kunt hier gewoon met euro's betalen.
 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon