H O N K B A L

De officiële nationale sport van Japan is sumoworstelen. Japanners zijn van oudsher grote sportfans en ze beoefenen daarom ook veel verschillende soorten sporten. Karate is populair, maar ook judo is een veel beoefende sport. Een van de meest populaire sporten in Japan is echter honkbal.
 

EVEN ONTSPANNEN!

Achter het Peace Memorial Park in Hiroshima ligt het honkbalstadium van de Hiroshima Carps. Na een bezoek aan het indrukwekkende Peace Memorial Park heb je je hoofd vol en om je gedachten even te verzetten is een bezoek aan een honkbalwedstrijd DE manier om even te ontspannen!

 

HIROSHIMA CARPS

Toen wij hier enige jaren geleden waren hadden we geluk. We liepen spontaan het stadion in en toevallig was er die avond een wedstrijd! Wij kochten een petje van de Hiroshima Carps en gingen meteen het stadion in. Het druppelde al snel vol en toen de wedstrijd begon zag het rood van de fans. De tegenstanders waren de Yokohama Bay Stars. De wedstrijd duurde zo’n 4 uur en het was een waar spektakel. 

GEKTE

Japanners zijn over het algemeen wat rustig, maar kunnen ook echt flink uit hun dak gaan. 4 uur lang worden er yells gezongen (of zeg eigenlijk maar geschreeuwd), doen ze dansjes en slaan ze met plastic honkbalknuppels op de maat. Dit alles natuurlijk wel precies zoals de aanvoerder het voordoet, want Japanners doen alles graag exact volgens de regels. Er was werkelijk geen enkel persoon die het waagde ineens in zijn eentje een yell te schreeuwen of een ander lied erin te gooien. Het bijwonen van een honkbalwedstrijd is echt een geweldige beleving!

 

Tipje van Thijs: Het honkbalseizoen in Japan loopt van april t/m oktober. Ga je in deze periode naar Japan, probeer dan zeker een wedstrijd mee te pakken!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon