DE PERFECTE TUSSENSTOP
H O N G  K O N G

Vliegen vanuit Amsterdam naar Australië of Nieuw-Zeeland is een behoorlijke trip. Het is voor volwassenen eigenlijk al niet te doen, laat staan voor kinderen. Wij hebben er daarom tijdens onze trip naar Australië voor gekozen om een tussenstop te maken in Hong Kong en hier een paar dagen te blijven. Zo zien we deze stad ook eens!

Hong Kong is eigenlijk geen stad voor kinderen. Het is er super, superdruk! Overal staan flinke torens en het is ook niet de schoonste stad van de wereld. Er zijn echter genoeg leuke dingen te doen waar kleine (en ook grote) avonturiers heel bij van worden!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

HONG KONG

Hong Kong is een speciale administratieve regio van China en telt 236 eilanden. De regio is eigenlijk in 3-en te delen. Als eerste heb je de New Territories, dit gebied bestaat uit zo’n 235 eilanden. Daarnaast heb je Hong Kong Island, wat in het zuidelijke gedeelte van Hong Kong ligt. In dit gebied wonen ongeveer 1,3 miljoen mensen, gezellig samen op zo’n 80 km2. Druk? Het kan erger. De wijk Kowloon ligt ten noorden van Hong Kong Island, is zo’n 47 km2 groot en hier wonen bijna 2,5 miljoen mensen. Geen wonder dat hier zoveel torens staan, waar moet je anders al die mensen kwijt! 

 

KOWLOON

Hong Kong staat bekend om de hoge wolkenkrabbers en geweldige skyline. Deze skyline is het beste te bekijken vanaf Kowloon. Vanuit de haven van Hong Kong Island kun je voor een prikkie de Star Ferry nemen. Deze brengt je in een kwartiertje naar de overkant en onderweg kun je je vergapen aan de hoge wolkenkrabbers.  

 

 Eenmaal in Kowloon aangekomen is het erg leuk om door de wijk Tsim Sha Tsui te lopen. Langs het water blijf je zicht houden op de skyline, welke echt groter en langer is dan je in eerste instantie denkt. Al wandelend loop je vervolgens door de Avenue of Stars. Een soort Walk of Fame, maar dan vol met handafdrukken en beelden van beroemde Aziatische sterren. Wij kwamen niet verder dan Jackie Chan en uiteraard het grote standbeeld van Bruce Lee…

Een paar straten noordelijker vind  je ’s avonds de Temple Street Night Market. Deze avondmarkt beslaat een paar stratenblokken en het is vooral de sfeer die je hier even moet komen proeven. Tenzij je op zoek naar replica tassen, horloges, kleding, sieraden of goedkope souvenirs, want ook dan kun je hier je lol op. En net als op veel andere plekken in Hong Kong vind je hier ook veel waarzeggers. Aan de hand van je handpalm, een vogel in een kooitje welke een tarotkaart pakt of je (Chinese) sterrenbeeld kan de waarzegger je alle antwoorden geven waar je naar op zoek bent.

HONG KONG PARK

Reizen met (kleine) kinderen betekent iets vaker de rust opzoeken dan je waarschijnlijk zou doen wanneer je alleen of met zijn tweeën reist. Hong Kong Park is wat dat betreft een verademing. Het park ligt verscholen tussen de torens en is een oase van rust en groen . Hier vind je een gigantische volière met meer dan 80 soorten vogels, waar je via diverse loopbruggen doorheen kunt lopen. Kinderen kunnen hun lol op in de grote speeltuin, welke verspreid is over meerdere verdiepingen. Je kunt hier ook trouwen op de Cotton Tree Drive, dit is een soort laantje waar je doorheen kunt. Het schijnt erg populair te zijn. De prachtige trouwfoto’s maak je daarna uiteraard onder de kunstmatige watervallen, grote vijvers met kleurige bloemen of kleine stroompjes. Ook vind je hier, net zoals in bijna alle parken in Hong Kong, een groot tai chi veld. In bijna elke bocht struikel je wel over een dame of heer op leeftijd welke de dagelijkse ‘Adelaar’ of ‘Kraanvogel’ oefeningen doet om een beetje fit te blijven. Wij zagen zelfs een oude dame erg kunstig met een vlijmscherp zwaard haar oefeningen doen. 

 

VICTORIA PEAK

Een andere, fijne manier om even de drukte van de stad te ontvluchten is om het hogerop te zoeken. En dat op een manier welke kleine kinderen ook leuk vinden, namelijk met een oud trammetje. Dit trammetje brengt al sinds eind 19e eeuw mensen naar de hoogste berg van Hong Kong, de 552m hoge Victoria Peak. Het kabeltrammetje brengt je in een kwartiertje naar The Peak en zal waarschijnlijk het steilste tramritje zijn dat je ooit zult meemaken. Bovenop wacht je een geweldig uitzicht over de stad. Het is nogal eens heiig of bewolkt in Hong Kong, dus voor je gaat even goed bij de waarzegger checken wat het weer gaat doen!

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon