RELAXEN OP

F U E R T E V E N T U R A

Een van de meest relaxte eilandjes van Spanje is Fuerteventura. Dit eiland is een van de Canarische Eilanden en ligt op nog geen 4 uurtjes vliegen van Nederland. Het eilandje is vooral bekend bij surfers. Fuerteventura betekent ‘sterke wind’ en door de continue (harde) wind die hier waait dit een ideale bestemming voor een (kite)surfvakantie. Maar je kunt er nog veel meer doen!

RUIGE NATUUR

Op Fuerteventura vind je minder groene palmbomen en wuivende varens dan op de buureilanden te vinden is. Het eiland ligt van alle Canarische Eilanden het dichtst bij Afrika en lijkt er qua natuur ook het meest op. Het klimaat is woestijnachtig en de natuur op het eiland is vooral droog en ruig.

Het noordoosten van Fuerteventura bestaat uit een uitgestrekt, dor zandduinlandschap, wat beschermd natuurgebied is. In het zuidoosten vind je brede kilometerslange zandstranden. Helemaal in het zuiden is het landschap dor en zijn de bergen en heuvels onbegroeid en verlaten. Het enige groen vind je in het midden van het eiland, rondom het plaatsje Betancuria.

Tipje van Thijs: huur een auto! De natuur op Fuerteventura is echt prachtig en het zou zonde zijn als je er niets van meekrijgt als je hier op vakantie bent. Nog een tipje, ga niet zomaar onbekende weggetjes in. Zeker niet als je een wat kleinere auto meehebt. Voor je het weet loop je vast… ;)

DORPJES

Corralejo is de grootste badplaats van het eiland. In dit stadje in het noorden van het eiland vind je prachtige (beschutte) stranden, leuke winkeltjes en veel restaurantjes. Je vindt hier ook grote, ongezellige restaurants waar het eten wat minder is, dus even goed rondkijken voor een echt leuk eettentje is wel aan te raden. Een van onze favorieten is Aguabar. Dit is een klein barretje aan het water, waar ze onder andere heerlijke cocktails maken!

 

In het noordwesten vind je El Cotillo, een klein vissersdorpje. In het haventje vind je verschillende restaurantjes waar je heerlijke vis kunt eten. Sla hier zeker La Vaca Azul niet over. De lekkerste paella, gegrilde vis en knoflookgarnalen eet je hier met een geweldig uitzicht op zee.

 

In het midden van het eiland vind je het eerder genoemde Betancuria. Dit is een schilderachtige dorpje, met een paar kerkjes, een klooster en een geitenkaasmakerij. Toen wij er waren hield iedereen net siësta, waardoor het historische dorpje uitgestorven was. Dit dorpje met prachtige witte huizen en groene palmen moet je zeker even een bezoekje brengen.

 

Cofete is een klein stadje in het zuiden van het eiland. De tocht hier naartoe is prachtig en leid je via smalle bergpaadjes en kronkelpaadjes over dorre vlakten. Het uitzicht bij Cofete is adembenemend met geweldige vergezichten op zee. 

STRANDEN

Fuerteventura heeft veel verschillende strandjes met voor ieder wat wils. Bij het dorpje Corralejo vind je een klein, beschut strandje waar je heerlijk kunt zwemmen en diverse strandtentjes. Een stuk verder vind je het Parque Natural Las Dunas de Corralejo. Dit is een beschermd stuk natuurgebied met een geweldig duinenlandschap. Deze duinen worden ook wel ‘wandelende duinen’ genoemd. Door de harde wind en aanvoer van zand verplaatsen de duintoppen zich continu. Het gebied is erg groot en wanneer je er in je eentje doorheen loopt voel je de absolute stilte die hier heerst.

Tipje van Thijs: Ga op kitesurfles! Er is geen betere plek waar je het beter kunt leren dan hier.

Heel gaaf zijn ook de zwarte stranden bij Ajuy Beach. Het wordt afgeraden hier te zwemmen, maar het is wel leuk om hier een kijkje te nemen. Prachtig zijn ook de stranden met zwarte rotsen aan de randen. Zo kom het helderblauw van de zee er nog mooier uit. 

Tijd over? Vanuit Fuerteventura kun je leuke dagtripjes maken richting Lanzarote of Isla de Los Lobos, het onbewoonde eilandje wat voor de kust van Fuerteventura ligt. Genoeg reden om snel een tripje te boeken richting dit relaxte eiland!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon