LA DOUCE

F R A N C E

Het land van stokbrood, mooie Françaises, heerlijk geurende lavendelvelden, romantisch Parijs en schattige dorpjes.  La Douce France is een ideale vakantiebestemming!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

 

ALGEMENE REIS INFORMATIE - FRANKRIJK

Klimaat

Frankrijk kent volgens het Köppen-systeem een drietal klimaten. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, die in het zuidoosten van Frankrijk liggen, hebben een hooggebergteklimaat. Relatief veel neerslag, koudere winters en relatief koele zomers kenmerken dit klimaat.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een mediterraan klimaat. Warme droge zomers en relatief milde winters is wat je hier aantreft. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk. Om aan te duiden hoe zonnig andere gebieden zijn wordt meestal de vergelijking met deze zeer zonnige streek gemaakt.

Bron: Klimaatinfo.nl

Reistijd
Hoe lang het vliegen is verschilt. Van ongeveer een half uurtje (Amsterdam-Parijs) tot anderhalf uur (Amsterdam-Nice).

Frankrijk leent zich er prima voor om lekker met de auto die kant op te gaan. Parijs is in feite maar 6 uurtjes rijden. Valt mee toch? 

Visum

Dit is voor Frankrijk niet nodig wanneer je een inwoner van de EU bent. Is dit niet het geval, dan raden wij je aan om de site van de Rijksoverheid te raadplegen.

 

Munteenheid

Je kunt hier gewoon met euro's betalen.
 

De Champagnestreek

Waar champagne is, is het feest. En dat is het zeker als je in de champagnestreek bent. Het walhalla van de champagne, hier kun je de lekkerste (en goedkope!) champagne halen om het leven te vieren! Het is tenslotte altijd een feestje, als je er maar champagne bij drinkt!

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon