ROADTRIP DOOR
F L O R I D A

Ga je 3 weken naar Florida? Hieronder lees je een mogelijke route, waarbij zon, zee, strand, natuur en ‘cultuur’ elkaar afwisselen!

 

STARTPUNT
STARTPUNT

De meeste routes zullen starten in Miami, omdat je daar over het algemeen op vliegt als je vertrekt vanuit Nederland. Wij startten onze roadtrip vanuit Washington D.C. en kwamen daarom vanuit Jacksonville Florida binnen. Maar omdat het uiteindelijk een rondje is maakt je startpunt in principe niet uit.

 

ST. AUGUSTINE

Jacksonville is een grote stad met veel te bieden, maar wij zijn hier redelijk snel doorheen gereden om het oudste plaatsje van Amerika te bezoeken: St. Augustine. In dit eeuwenoude stadje zijn auto’s verboden en lopend door de smalle straatjes kun je je vergapen aan prachtige Victoriaanse huizen met brede veranda’s. Wandelend door St George Street kom je ook langs The Oldest Wooden Schoolhouse. Deze houten school zou gebouwd zijn in 1788 en zou hiermee de oudste school van Amerika zijn.

 

DAYTONA

Wanneer je de Route 95 verder naar beneden volgt kom je langs Daytona. Daytona is wereldberoemd vanwege de Daytona International Speedway, een racebaan waar diverse wedstrijden gehouden worden. De beroemdste is de Daytona 500, welke al een jaar van tevoren uitverkocht is. Wanneer je in Daytona bent ontkom je er natuurlijk niet aan om een ritje te maken over het strand. Daytona Beach is een van de weinige plekken in Florida waar auto’s nog het strand op mogen en vanwege het harde zand kan dat ook prima met een normale auto. Wij reden hier gewoon met een 2W drive het strand op. Echt liggen zonnebaden doe je hier niet echt, de meeste mensen zitten een poosje op hun klapstoeltje bij hun auto en rijden daarna weer door.

 

PRETPARKEN

Via de Interstate 4 vervolgden wij onze trip richting Orlando. Orlando mag zich met recht de pretparkhoofdstad van de wereld noemen. In dit gebied kun je je lol op in onder andere Sea World, Universal Studios, Animal Kingdom, Blizzard Beach, Fort Wilderness Resort, Islands of Adventure, etc, etc, etc. Wij hebben het alleen bij Disney’s Magic Kingdom gehouden. Ritjes in Space of Splash Mountain, op de foto met Mickey, de parade bewonderen, te dure souvenirtjes shoppen op Main Street en uiteraard het vuurwerk boven het kasteel van Fantasyland bewonderen. 

 

Meer weergeven
MIAMI

Na Orlando trapten wij het gaspedaal even lekker in, om zo te belanden in Miami. Van Miami hadden wij een bepaald beeld in ons hoofd, wat voornamelijk afkomstig was uit Amerikaanse films. Dit beeld klopt grotendeels wel, omdat je vaak beelden ziet van de beroemde Ocean Drive aan South Beach en deze is in real life net zo mooi als in de films. Hier zie je mooie art decogebouwen, bodybuilders hangend aan de gewichten in het parkje, luidruchtige travestieten en de allerduurste auto’s. Een drankje drinken in een bar aan Ocean Drive kost je een vermogen, maar dit is wel DE plek om heerlijk mensen te bekijken en je te vergapen aan al het moois en bijzonders wat voorbij komt. Wat je ook niet mag missen wanneer je in Miami bent is de Española Way. Jaren geleden was dit gebied tussen Washington en Drexel Avenue een beruchte hoerenbuurt, tegenwoordig is het kunstenaarswijkje met overal sierlijke bogen, mooie balkonnetjes en roze gestucte geveltjes. Vooral ’s avonds is het hier genieten in een van de vele, uiteraard Spaanse, restaurantjes.

 

KEY WEST

Vanuit Miami is het een prachtige rit richting de Keys. Via de Overseas Highway rijd je vanuit Miami via diverse eilandjes door naar het legendarische eindpunt, Key West. Key West is een oud stadje en ligt dichtbij Cuba. De Zuid-Amerikaanse invloeden zijn overal te zien en te voelen. Hier vind je de typisch Amerikaanse huizen met brede veranda’s, schattige luikjes en prachtige balustrades. Allemaal geschilderd in de meest vrolijke kleuren. Overdag kun je verkoeling zoeken op een van de vele strandjes, Zuid-Amerikaanse sfeer proeven in de wijk Bahama Village, koloniale, houten huizen bekijken in Fleming Street, of shoppen op de hoofdstraat Duval Street. ’s Avonds kun je genieten van een prachtige zonsondergang op Pier House Resort, vlak bij Mallory Square en daarna wat drinken bij Sloppy Joe’s, het stamcafé van de schrijver Ernest Hemingway.

Tipje van Thijs: Wij verbleven hier in een voormalig bordeel, waar vroeger ook flink gegokt werd. Angelina Guesthouse is tegenwoordig een kleinschalig hotel, waar je kunt slapen in kamers die vernoemd zijn naar meiden die vroeger in het bordeel werkten. Zo sliepen wij in de kamer Debbie!  

 

EVERGLADES NATIONAL PARK

Via weer een prachtige route terug richting het vasteland reden wij vervolgens door naar het Everglades National Park. Dit park is een enorm moerasland van zo’n 6.000 m2 groot en hier is van alles te zien en te doen. Je kunt kanoën door de wildernis, over hoge, houten boardwalks door het gebied lopen, lange wandelingen langs de waterwegen maken en ontelbaar veel verschillende soorten wilde dieren bekijken. Het leukste is toch echter wel het park verkennen per air boat. Met deze boot ga je met hoge snelheid over het water en vaar je door de mangrovebossen, op zoek naar alligators!

Tipje van Thijs: neem muggenspray mee. Je wordt hier echt lek gestoken door de vele muggen en zelfs een shirtje beschermd je niet. Echt flink smeren/spuiten dus!

 

Tipje van Thijs: Check voor je je vakantie boekt even goed het orkaanseizoen. Dit loopt ongeveer van juni t/m november, waarbij vooral het einde van de zomer grote kans geeft op een orkaan. Zou zonde zijn als je reis naar de Sunshine State in het water zou vallen…

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon