Een ander paradijsje van de Yasawa's is Nacula Island, ook wel de Blue Lagoon genoemd. Dit eilandje ligt idchtbij een blauwe lagune, waar je het meest heldere blauwe water vindt. Dit eiland is best groot en hier wonen dan ook nog aardig wat mensen. Wij hebben het dorpje Nacula bezocht en met een kleine kleuter mee op reis was het erg leuk om hier even een schooltje binnen te kunnen gluren. Goed en leuk om te kunnen laten zien hoe het schoolleven en onderwijs er in een dorpje aan de andere kant van de wereld uitziet! 

 

Bula
F I J I 

Er was eens een kleine jongen met een grote jongensdroom. Als jonge rugbyspeler bij een Castricums rugbyteam was een trip naar Fiji zijn grootste wens. Het kleine land dat zo'n groot succes is in de rugbywereld, een unieke cultuur heeft en waar de inwoners bekend staan om hun gastvrijheid. Om over de prachtige natuur nog maar niet te spreken... Hoe gaaf is het dat wij deze droom hebben kunnen laten uitkomen!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

FIJI

Fiji is een land welke je op het zuidelijk halfrond in Oceanië kunt vinden. Mocht je het willen bezoeken, dan ben je wel even onderweg. Het kost je namelijk zo'n 25 uur om van Amsterdam naar Nadi, de te vliegen. Maar, dan heb je ook wat!!

 

CULTUUR

We hadden al veel gehoord over de cultuur en de gastvrijheid van de Fijiers, maar we hadden niet verwacht dit ook echt zo intens te ervaren. Het is ECHT zo dat de mensen uit Fiji de meest vriendelijke mensen op de wereld zijn. Iedereen (en dan ook echt iedereen!) is superaardig. Ze knopen altijd een gesprekje aan en willen dan graag weten waar je vandaan komt en wat je van Fiji vindt. Wij zijn nog niemand tegenkomen die niet een brede lach op zijn gezicht had staan. De inwoners van Fiji zijn ook altijd erg relaxed, ze doen alles dan ook op 'Fiji-time'. Zoiets als Manana Manana :) En ze zijn gek op kinderen. Vooral als ze klein en blond zijn. Onze jongens waren het na 2 dagen al gewend en spreiden hun armpjes maar weer als er  weer eens een dame gillenD en kirrend op ze af kwam rennen om ze uitgebreid te knuffelen en kusjes te geven.

EILANDHOPPEN

Fiji bestaat uit meer dan 330 eilandjes. Het liefst zouden we deze allemaal afgaan en zowel de dorpjes als de natuur intrekken, maar dat werd in nog geen 2 weken ietwat krap. We besloten daarom om te gaan eilandhoppen, de meest ideale manier om in een korte tijd zoveel mogelijk van Fiji te kunnen zien. Er zijn verschillende eilandengroepen te ontdekken, wij hebben onze keuze laten vallen op de Mamanuca en de Yasawa eilanden.

 

MAMANUCA'S

De Mamanuca Eilanden liggen voor de kust van Denarau, een havenplaatsje op het grote eiland Vita Levu. De Mamanuca's bestaan uit een aantal kleine eilandjes, bestaande uit wit zand en heuvels vol palmbomen. Hier vind je het meest heldere water, strandjes omgeven door palmen en prachtig koraal. 

 

Een van de eilandjes die wij hier bezocht hebben is Bounty Island. Dit moet wel het eilandje zijn waar het woord 'bounty eiland' vandaan komt. Het eilandje, wat maar zo'n 35 minuten van Port Denarau vandaag ligt, is onbewoond. Je vindt hier alleen bossen, palmbomen en strandjes welke je helemaal voor jezelf hebt. Tenzij het de tijd van het jaar is wanneer de schiladpadden langs zijn gekomen om hier hun eieren te leggen. Het eilandje is klein, je loopt er in een half uur omheen.

 

YASAWA'S

De Yasawa Eilanden bestaan uit 20 eilandjes, welke wat verder afgelegen liggen van het 'vasteland' van Fiji. De eilanden zijn ruwer en ongerepter en worden vaak genoemd als een van de mooiste gebieden in Fiji. De Yasawa's zijn miljoenen jaren geleden gevormd door vulkanen en hierdoor vind je hier veel rotsen en kliffen en prachtige uitzichten. Ook vind je hier weer prachtige stranden, helderblauwe lagune's, schattige dorpjes en mooi koraal.

 

Drawaqa Island, ook wel Barefoot Manta genoemd, is een van de eilandjes die wij bezocht hebben. Dit eilandje is onderdeel van een marine reservaat, waardoor de onderwaterwereld hier goed onderhouden wordt en er diverse projecten plaatsvinden op het gebied van onderzoek en educatie. De naam van het eiland komt van de 'Manta Ray channel', het kanaal voor de kust waar jaarlijks tussen mei en oktober een populatie manta rays langskomen. Een te gekke plek om te snorkelen en te duiken. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je hier ook prima luieren :) Wij rolden vanuit onze glampingtent met geweldige buitendouche zo het hagelwitte strand op. Oja, wel even oppassen voor haaien, deze komen soms ineens erg snel dichtbij! Ok, onze ontmoeting was dan wel met een babyhaai, maar toch...

 

Een ander paradijsje van de Yasawa's is Nacula Island, ook wel de Blue Lagoon genoemd. Dit eilandje ligt dichtbij een blauwe lagune, waar je het meest heldere blauwe water vindt. Dit eiland is best groot en hier wonen dan ook nog aardig wat mensen. Wij hebben het dorpje Nacula bezocht en met een kleine kleuter mee op reis was het erg leuk om hier even een schooltje binnen te kunnen gluren. Goed en leuk om te kunnen laten zien hoe het schoolleven en onderwijs er in een dorpje aan de andere kant van de wereld uitziet! 

 

Het laatste eilandje wat wij bezocht hebben en wat meteen ook onze favoriet was, is Kuata Island. Dit eilandje is erg heuvelachtig en bovenaan prijken geweldige rotsformaties. Je kunt hierheen lopen voor een prachtig uitzicht over de eilanden, maar ook vanaf het strand kijk je je ogen uit. Je hebt zicht op de zogenaamde 'honeycomb' rotsformaties van het Waya Lailai eiland, welke tegenover Barefoot Kuata ligt. Ook kun je hier weer geweldig snorkelen en zwem je vanaf het strand al snel tussen de meest kleurrijke vissen, koraal en zelfs haaien. De sfeer op dit eiland was super relaxed en vooral hierdoor hadden we bij vertrek meteen alweer heimwee.

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon