DE MOOISTE STRANDEN VAN 

C A L A B R I Ë

Een kleine greep uit de mooie stranden die de westkust van Calabrië je te bieden heeft. Nog niet ontdekt door de massa buiten Italië en erg populair bij Italianen zelf tijdens vakanties.

# 1  - TROPEA

Tropea heeft echt een waanzinnig mooi strand, maar het is in de vakantieperiode wel wat druk hier. Ga er zeker een dagje heen en geniet van deze prachtige plek. Maar als je over een auto beschikt is het leuk om verschillende strandjes in de omgeving te checken die minstens zo mooi zijn en iets minder druk.

# 2  - TONNARA DI PALMI

Al van jongs af aan komen we hier al. Dit plekje heeft daarom ook een speciaal plekje in ons hart. Als we “ Lo scoglio”  al zien liggen vanaf de weg dan voelt het als thuis. Deze plek is dan ook onlosmakelijk verbonden met fantastische herinneringen.

Een strand dat vooral populair is bij locals. Ga zwemmend naar “Lo scoglio”  dat is prima te doen.  Deze rots in het midden van de zee heeft 1 (helaas dode) olijfboom op het topje. Het strand hier wordt dan ook wel “L’ulivarella” genoemd wat een referentie heeft met deze boom (olivo in het Italiaans)

# 3  - NICOTERA MARINA

Een rustig plekje waar het heerlijk vertoeven is, is Nicotera Marina. In de loop van de middag steekt er wel een windje op. Maar dat is een leuk moment om te genieten van de kitesurfers die deze plek in de middag veelvuldig bezoeken.

# 4  - SANTA DOMENICA

Als je weer een iets drukkere plek prima vindt, dan is Santa Domenica perfect om heen te gaan als je met kinderen op vakantie bent. Het stukje strand waar wij lagen was namelijk redelijk kort tot aan de zee. Kun je ze goed in de gaden houden! 

# 5  - CAPO VATICANO

Een strand met citroenbomen op het strand? Dan moet je bij Capo Vaticano zijn! Het is weer eens wat anders dan wuivende palmbomen :)

Tipje van Thijs: Haal een lekkere pizza bij een van de pizzeria's in de dorpjes van een van deze stranden & een lekkere fles wijn. Neem dat mee naar het strand en geniet van de zonsondergang op het strand. Het is de moeite waard!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon