D A A R  G A A N  W E  D A N ...

Ojee, ineens is het dan zover! Werk afgerond, huis verhuurd en tassen gepakt. Het ene moment gieren de zenuwen door ons lijf. Gaan we niet veel te veel slepen met onze kinderen? Hebben we niet meer moeten regelen en vastleggen? Het volgende moment moeten we ons juist weer inhouden om niet constant te stuiteren van blijdschap over de 3 maanden van vrijheid die voor ons liggen.

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips
 

PLANNING

Over een paar dagen stappen we in het vliegtuig om 3 maanden rond te reizen door Australië! De route was even een puzzel, want we willen aan de ene kant niet teveel vastleggen en aan de andere kant wel een dusdanige planning hebben waarbij we genoeg van Australië kunnen zien. Het is er op dit moment zomer en omdat we ook geen zin hebben in bloedverziekende hitte hebben we de outback in de heetste maanden proberen te vermijden. Een deel van de route willen we per camper afleggen en dit zou het meest ideaal langs de oostkust zijn. De Great Ocean Road willen we echter ook graag aandoen, om Sydney en Melbourne maar niet te vergeten. Duiken bij het Great Barrier Reef staat hoog op ons lijstje en een uitstapje naar Fiji is voor iemand met een ex-rugbyspeler als vriend een must. Enige planning was hier dus wel nodig. 

 

DE ROUTE

Aanstaande zondag stappen we in het vliegtuig. 24 uur in een vliegtuigstoel zitten is voor een volwassene niet te doen, laat staan voor 2 stuiterende kleuters. We vliegen daarom via Hong Kong, waar we na een paar dagen siteseeen en relaxen doorvliegen naar Melbourne. Hier gaan we onder andere touren over de Great Ocean Road. Een binnenlandse vlucht brengt ons daarna naar Sydney, waar we oude vrienden en familie bezoeken, de Blue Mountains gaan bezoeken en wellicht een uitstapje maken naar Fiji. In Sydney hebben we ook een camper gehuurd, welke we na een maand weer inleveren in Cairns. In deze maand hebben we misschien nog wel het meeste zin. Elke dag dicht bij zee, de camper neerzetten op de mooiste plekjes die we tegenkomen, surfen, duiken, regenwouden bezoeken, duiken, etc, etc, etc, etc... 

Vanuit Cairns vliegen we naar Alice Springs, waar we via stoffige wegen en verlaten dorpjes onder andere Uluru in real life gaan bewonderen. De laatste stop in Australië wordt Perth, met de daaronder gelegen Margaret River. Na Perth vliegen we wederom via Hong Kong weer terug. Maar daar willen we echt nog lang, lang niet aan denken en gaan we het vanaf nu dus voorlopig ook nie tmeer over hebben :)

 

TIPS

De route ligt dus op een aantal punten vast, maar we hebben onderweg nog niks geboekt en kunnen wat dat betreft nog alle kanten op. We houden ons​ hier zeker aanbevolen voor tips. We zijn vooral op zoek naar leuke, unieke slaapplekjes in en rondom Melbourne en Sydney. Een weekje doorbrengen op een van de vele grote farms die Australie telt lijkt ons ook te gek, dus kom maar door met die adresjes! Ooit naar Fiji geweest? Laat het ons weten!  

 

We hebben al heel veel tips binnen gekregen. Heel erg bedankt daarvoor! En ook bedankt voor alle waarschuwingen voor de enge en gevaarlijke beesten die er in Australië leven, we zullen op onze hoede zijn... 

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon