BON BINI
C U R A Ç A O

Curaçao, 1 van de 3 eilanden, die tot de Nederlandse Antillen behoort, is een waar paradijsje. Dit prachtige eiland in de Cariben vind je op slechts een paar uur vliegen… ok 9 uur, maar je bent er echt zo! Je kunt hier het hele jaar terecht, het is echt altijd mooi weer. Beetje winderig, af en toe een wolkje maar zo goed als zonzeker. De perfecte tropische verrassing voor de winter, lente, zomer en herfst!

 

Met de auto toeren over het eiland kan prima, met 'maar' 444 km² kun je tijdens een weekje vakantie het meerendeel van het eiland gezien hebben. Over de taal hoef je je niet al te veel zorgen te maken, ze spreken bijna overal wel Nederlands. 

BAAIEN & STRANDEN

Kenmerkend door hun prachtige witte zandstranden en azuurblauwe zeeën. De baaitjes van Curaçao vervelen nooit. Wij vertellen je graag wat meer over de stranden die wij bezocht hebben. Curaçao telt officieel meer dan dertig stranden, de ene nog mooier dan de andere. Wil je weten welke wij heet mooist vonden van deze stranden? Onze top 5 kun je op dit lijstje, die we eerder gedeeld hebben, vinden.

Tipje van Thijs: Huur een autootje en bezoek elke dag een ander strandje. Dat is echt de moeite waard. Zonde om op 1 strand te blijven hangen. 

 

CAS ABAO
Prachtig helder blauwe zee en wuivende palmbomen. Echt een
bountyplekje met het witte zandstrand erbij. Huur een bedje en ga lekker onder een van de palmbomen liggen i.p.v. een parasol. Op dit strand vind je een bar, restaurant, douche, toiletgebouw en een duikschool. Cas Abao is dagelijks open van 8 tot 18.

 

Cas Abao Strand Curaçao
Cas Abao Strand Curaçao

PLAYA PORTO MARIE

Dit strand is ideaal voor zowel gezinnen met kinderen als jongeren en de wat ouderen onder ons. Wij kunnen dit zelf beamen :). Hier vind je douches, toiletten, een bar en een restaurant met een flink terras waar je heerlijk kunt eten. Door de grote witte parasols voelt dit plekje heel luxe aan. Dit strand is dagelijks open van 9.30 tot 18.30.

 

Pelikaan op Porto Marie Curacao
Porto Marie strand Curaçao

GROTE KNIP

De oorspronkelijke naam van deze plek is Playa Kenapa Grandi en een hele populaire plek bij de lokale bevolking. Veel Curaçaoënaars komen hier in het weekend zelf lekker chillen en BBQ-en. Locals verkopen hier ook wel eens lokale gerechtjes of drinken, maar er is ook een kleine bar waar je een simpel gerechtje of ijsje kunt bestellen.

 

Grote Knip Curaçao
Grote Knip Curaçao

KLEINE KNIP

Het kleine zusje van Grote Knip, de naam zegt het al, Kleine knip. Oorspronkelijk heet dit strand Playa Kenapi Chiki. Ook deze plek is heel geliefd bij de locals. Met hele families lekker spelen, en BBQ-en op het strand. Ondanks dat dit een klein en afgelegen strandje is, de kans is klein dat je dit strand voor jezelf hebt. Zeker niet tijdens het weekend. Ook hier zijn geen faciliteiten, dus eigen spullen mee!

 

Kleine Knip Curaçao
Kleine Knip Curaçao

PLAYA DAAIBOOI

Dit vonden wij een hele mooie plek om te snorkelen omdat je hier veel vissen kunt zien. Er is een klein barretje/restaurant waar je voor niet al te veel geld wat kunt kopen. De palmbomen lopen net wat verder het strand op, dat vinden we altijd een mooi gezicht. Dit strandje heeft ook nog een stukje geschiedenis.

Vroeger diende dit strand als haven voor kleine bootjes die zout op kwamen halen van plantages in de buurt. Dit werk werd gedaan door slaven. Vanuit Daaibooi werd het zout vervoerd naar de haven in Willemstad en vanuit Willemstad naar Europa. Als je goed zoekt kun je hier nog resten vinden van muren die gebouwd waren door Nederlanders om de baai te beschermen.

 

Playa Daaibooi Curaçao
Playa Daaibooi Curaçao

PLAYA LAGUN

Dit mooie strandje vind je in het noorden van het eiland. Het is een kleine baai, heel knus en gezellig. Ook dit water is een perfecte plek om in te snorkelen. Het wat er is zo helder dat men zegt dat het lijkt alsof je in een aquarium rondzwemt. En dat klopt!

Ga bij de snackbar boven de baai eten (langs de zee met een trap naar boven) en spot de kleine leguanen die hier rondlopen. Schrik niet als ze ineens onder je tafeltje door lopen. Het zijn brutale beestjes, maar wel gaaf. Maak jij hier ook de bekende foto van de gekleurde bootjes die hier liggen? 

 

Boats at Playa Lagun Curaçao
Leguana at Playa Lagun Curaçao
SNORKELEN OF DUIKEN

Met al die verschillende baaitjes is het de perfecte bestemming om je te vermaken met snorkelen of duiken. Wij hebben voor snorkelen gekozen. Heb je geen spullen bij je? Geen zorgen overal op Curaçao kun je ze kopen. Wij hebben ze in deze winkel gehaald. 
We hebben in elke baai wel gesnorkeld en hebben er geweldige plaatjes geschoten. Een paar van deze kiekjes willen we natuurlijk heel graag met jullie delen.

Tipje van Thijs: Als je overweegt om een Go Pro aan te schaffen, dan is je tripje naar Curaçao wel een goede reden. Perfect om leuke foto’s en filmpjes te maken van alles wat je onder water ziet.

 

WHERE TO STAY?

Toen wij er waren verbleven wij in een van de appartementen van La Maya Beach aan het Spaanse Water. Hoewel je in een rustige omgeving bent, is het op een kleine 5 minuten rijden van Jan Thiel en Mambo Beach Boulevard.

De appartementen zijn zo mooi en luxe, met hun geweldige grote terrassen en deuren naar het terras die je helemaal open kunt schuiven, hierdoor voelt het appartement nog groter. La Maya Beach heeft een klein, maar mooi zwembad met een klein privé strandje.

Dit appartementen complex wordt gerund door een Nederlands koppel. Feico en Yolanda Heidinga staan voor je klaar om je te helpen en je de beste tips te geven.  Supergoede service! Het welkom was echt persoonlijk en we voelden ons daardoor meteen thuis. Check hier voor meer informatie over deze geweldige appartementen..

Een andere locatie waar je zou kunnen verblijven is Chocogo Beach Resort. Dit park bestaat uit diverse (luxe) bungalows, appartementen en studio’s in de mooiste pastelkleuren. Je voelt hier meteen dat je op de Cariben bent!

Het resort is niet heel goedkoop, maar doordat je dit in een package-deal kunt boeken (dus inclusief vlucht) kun je hier vaak een mooie prijs voor betalen!

Het resort heeft een groot zwembad, omgeven door hoge palmbomen. Ook is hier een ondieper kinderbadje aanwezig, ideaal als je op vakantie bent met (kleine) kinderen kinderen!

 

WILLEMSTAD

Wanneer je op Curaçao bent, kan een bezoekje aan Willemstad natuurlijk niet ontbreken. Geniet van de kleurrijke en beroemde huisjes langs de Handelskade, wandel over de Koningin Emma brug (de enige drijvende houten draaibrug ter wereld) die ook wel “Swinging Old Lady” wordt genoemd of ga op de foto bij de grote letters, die CURACAO of  DUSHI spellen, in het centrum.

Als je dan toch in Willemstad bent, bezoek dan de wijken Punda en Otrabanda. Superleuk om door de kleine straatjes en langs de gekleurde gevels te lopen. 

Wist je dat het historische centrum van Curaçao op de werelderfgoedlijst van Unesco staat?

Om de echte Creoolse keuken van Curaçao te proeven moet je in Willemstad een kijkje (nou, niet alleen een kijkje ;) nemen bij de overdekte oude markt Marshe Bieu. Eigenlijk is dit meer een soort Foodhal. Er staan verschillende keukentjes waar je langsloopt en wat kunt bestellen. Voor de keukentjes staan een aantal picknicktafeltjes waar je van dit heerlijke eten kunt genieten.

Wanneer je lekker rustig het menu aan het bekijken bent, dan willen de mensen van het desbetreffende keukentje je gelijk naar een vrije tafel leiden. Logisch natuurlijk, want ze willen allemaal dat je bij hen gaat bestellen. Voel je niet verplicht en kijk rustig verder. Niet alle menu’s zijn vertaald naar het Nederlands, maar ze zijn welwillend om je te helpen met de vertaling.

Tipje van Thijs: Zorg dat je rond lunchtijd in Willemstad bent, dan kun je hier je lunch meepakken. En zorg dan dat je licht ontbeten hebt. Het eten hier is ontzettend lekker!

 

CHRISTOFFELPARK

Curaçao is een droog eiland en je zou het wellicht niet verwachten, maar op het eiland vind je een 2.000 hectare groot natuurgebied, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Het Christoffelpark is in 1978 officieel voor publiek geopend en bestaat uit 3 voormalige plantages. In dit park vind je zeldzame planten, verschillende cactussoorten, vleermuizen, witstaartherten, prachtige orchideeën en veel vogels. Ook vind je hier het hoogste punt van Curaçao, de 377 meter hoge Christoffelberg.

Het park bestaat uit oude plantages en je vind hier dan ook nog de oude landhuizen die daarbij hoorden. Van Landhuis Zorgvlied zijn alleen nog wat ruïnes over, maar hier vind je nog wel het vervallen bomba-huis (waar de slavenopzichter woonde) en een slavenpaal (hier kregen slaven die zich niet aan de regels hielden hun straf). Een stukje geschiedenis dus! Het landhuis Savonet is overigens nog intact!

Om door het park te komen moet je eerst naar het bezoekerscentrum. Hier vind je diverse kaarten met wandelroutes. Omdat het hier echter vaak boven de 30 graden is en je dan waarschijnlijk niet echt zin hebt in een fikse klim, kun je ook een van de 4 autoroutes kiezen. Je kunt rustig door het park rijden en op verschillende plekken uitstappen om mooie foto’s te maken of even van het uitzicht te genieten. Ben je een echte diehard en wil je de Christoffelberg beklimmen? Dat kan ook! Het is wel aan te raden dit zo vroeg mogelijk op de dag te doen, dit ivm de hitte natuurlijk.

 

KLEIN CURAÇAO

Normaal gesproken zijn we niet zo van die toeristische boottripjes, maar nadat we dit gedaan hebben kunnen we oprecht zeggen dat Klein Curaçao echt op je lijstje MOET staan als je hier bent.
Via verschillende organisaties kun je tickets kopen voor de boot trip richting Klein Curaçao, een onbewoond eiland. De trip begint heel (heel!) vroeg in de ochtend. Maar wat het leed al in eerste instantie verzacht, is dat je kunt genieten van een prachtige zonsopgang tijdens het tripje naar het eiland. Wij zijn met Mermaid Boattrips gegaan. 

Op Klein Curaçao vind je het langste en witste strand van Curaçao. Het water zou ook zomaar eens het meest blauwe en helderste zee zijn die je je kunt voorstellen... Je komt met de boot in vroeg de ochtend al aan, en meestal einde van de dag ga je weer terug. Genoeg tijd om allerlei leuks te ondernemen. Wat kun je allemaal doen?

VUURTOREN
Als je ooit op Klein Curaçao geweest bent, zal je er vast een foto van hebben. De vuurtoren van dit eiland. Waarschijnlijk heeft het ooit een belangrijke functie gehad om dit kleine eilandje niet over het hoofd te zien. Nu is het een vervallen, maar kenmerkend gebouw op het eilandje. De oorspronkelijke naam van de vuurtoren is de Prins Hendriktoren en staat er al sinds 1849. Leuk om hier een kijkje te nemen. Ga alleen wel op je slippers of schoenen heen, de weg ernaar toe staat vol met kleine stekelplantjes. :)

 

SCHEEPSWRAK
Op het eiland vind je ook het scheepswrak van een gestrand schip. Men zegt dat dit wrak er nu een jaar of 50 ligt. Het is een groot en roestig wrak, wel gaaf om te zien.

ZEESCHILDPADDEN SPOTTEN
De echte (en gaafste) reden om naar dit prachtige eilandje te gaan is om de zeeschildpadden te spotten tijdens het snorkelen! Als je gewoon een beetje rustig bij ze blijft zwemmen dan blijven ze ook een beetje in de buurt. Het is zo gaaf als je ze treft. Het is niet 100% zeker dat je er eentje tegenkomt, maar als je in de ochtend gelijk op zoek gaat, is de kans het grootst.

Grappig feitje: de vlag van Curaçao heeft twee sterren. Een grote ster die staat voor Curaçao en een kleine ster die staat voor Klein Curaçao. :)

 

OH MY FOODNESS!

Overal op Curaçao kun je heerlijk eten, wij hebben nergens slechte gerechten voorgeschoteld gekregen. Een paar dingen zijn ons echt bij gebleven.


Fantastische gegrild vlees en vis hebben wij gegeten bij Brakkeput Mei Mei. Een geweldig, wat afgelegen landhuis. Ze hebben veel live muziek avonden, check de website voor meer informatie. Op Curaçao zijn meerdere van dit soort landhuizen welke bij oude plantages hoorden. 

 

We zijn fan van Steak Tartare, en we hebben tot nu toe geen lekkerdere gegeten dan hier. Bij Zest Mediterranean aan de Jan Thiel baai wordt hij vers bereid voor je, gewoon aan je tafeltje. Dat maakt het nog eens unieke ervaring.

Met onze voetjes in het zand hebben we bij Zanzibar gegeten. Het is zo fijn om met door het heerlijke klimaat zo lekker lang buiten te kunnen tafelen.

Maar wil je echt ECHT local food proberen? Dan moet je ons beloven deze tip op te volgen. GA.NAAR.POPS.PLACE! :) Heerlijke authentieke Antilliaanse gerechten kun je bij Pop’s Place vinden. Je vindt deze plek aan de Caracasbaai. Wij hebben na een dagje toeren en strandjes bezoeken op deze plek gegeten. Echt de perfecte afsluiting van een heerlijke dag. Heel low profile en je kunt er een geweldige zonsondergang zien. 

Tipje van Thijs: Zorg dat je antimuggenspul bij je hebt, het is aan het water en bij zonsondergang komen die kleine rotzakjes tevoorschijn. 

 

Pop's Place Curaçao
Pop's place Curaçao

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon