GEVARIEERD EN BETOVEREND
B O L I V I A

Een van de armste landen van Zuid-Amerika, maar zo rijk aan natuur en cultuur. Van zoutvlaktes, tot regenwouden tot het Andesgebergte. En laten we vooral de koloniale steden niet vergeten. Bolivia is gevarieerd en betoverend, Laat je ook betoveren!  

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantie tips

Wist je dat Bolivia vroeger bijna 2 keer zo groot was en dat het zelfs grensde aan de Stille Oceaan? Helaas is Bolivia door de jaren heen veel land verloren aan buurlanden. Tegenwoordig deelt dit land haar grenzen met 5 verschillende landen; Peru, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Chili. Om je een idee te geven, Nederland past ongeveer 26,5 keer in Bolivia. Bolivia ligt in het centrum van het Andesgebergte, dat van noord naar zuid over het Zuid-Amerikaanse continent loopt. Het Boliviaanse Andesgebergte bestaat uit twee bergketens. Tussen deze ketens ligt een hoogvlakte, Altiplano, dat op een hoogte van ca. 4.000 meter ligt.  ​Het zijn vooral ruige landschappen die Bolivia typeren. Een deel van Bolivia bevindt zich in het Amazonegebied, dus  ook regenwouden bezoeken zou je van je bucketlist af kunnen strepen wanneer je een reis door Bolivia plant. Het Boliviaanse Amazonegebied heeft onder meer 2000 verschillende plantensoorten en circa 1200 verschillende vogelsoorten. Daarnaast is er nog de bekende zoutvlakte in Salar Uyuni (bijna 11.000 km²). Grijp snel je kans en plan een trip deze kant op!

Bolivia is perfect voor een rondreis en laten wij daar nou juist zo gek op zijn. Neem Bolivia dan ook zeker mee mocht je bijvoorbeeld van Peru naar Brazilië/Argentinië gaan. Het grootste gedeelte van Bolivia bevindt zich op grote hoogten (zo rond 3.400 tot 4.000 meter). Je kunt dan ook best snel last hebben van hoogteziekte bij een bezoekje aan Bolivia, vooral op de dag dat je aankomt. Schrik niet, de meeste mensen hebben hier last van. De symptomen voor hoogteziekte zijn hoofdpijn, misselijkheid en je kunt wat kortademig zijn.  Er zijn pilletjes voor te krijgen en er zijn ook mensen die cocabladeren eten/kauwen. Van beiden wordt gezegd dat het helpt.

 

De beste tip die wij je kunnen geven is om de dag van aankomst vooral heel rustig aan te doen en niet gelijk te veel te ondernemen. Probeer te acclimatiseren en houd je vast aan de gedachte dat naarmate je langer je op deze hoogte verblijft, hoe beter het gaat. Onthoud dat alle gave dingen die je gaat doen in Bolivia je de eventuele hoogteziekte snel zullen doen vergeten. Wat wij jullie allemaal aanraden? Lees snel verder!

 

De zilvermijnen van Potosi

Ooit gedacht aan afzakken tot in de verre dieptes van de Potosi mijnen? Acht miljoen slaven zijn naar verluidt omgekomen tijdens het werken in de mijn tijdens het koloniale tijdperk, waardoor de Cerro Rico ook wel “De berg die mensen eet” genoemd wordt.

Bolivia - Algemene Informatie

We hebben wat algemene informatie over Bolivia voor je verzameld. Altijd handig :) 

IJsklimmen op Huayna Potosí

Vanwege de grote hoogtes waarin je je bevindt kun je Bolivia niet verlaten zonder een berg beklommen te hebben. Overigens hoef je hier niet een doorgewinterde bergbeklimmer voor te zijn. Ook zonder ervaring (maar met de juiste gids) kun je deze unieke ervaring opdoen. De meeste bekende berg om naar toe te gaan is Huayna Potosí.

La Paz

Een van de bekendste steden van Bolivia is La Paz. Onterecht denkt men vaak dat dit de hoofdstad van Bolivia is, maar dat is het veel kleinere Sucre. De volledige naam van La Paz is Nuestra Señora de la Paz (Onze Lieve Vrouwe van de Vrede). Maar La Paz is net even wat makkelijker!

Lake Titicaca / Isla del Sol

Dit grootste zoetwater meer van Zuid-Amerika (8.340 km2 oppervlakte!) ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia in, op 3.812 meter hoogte. Ontdek snel wat je hier kunt doen!

Moon Valley

Moon Valley (Valle de la Luna) ligt net iets buiten La Paz. De naam doet vermoeden dat het om een vallei gaat, maar niets is minder waar. Het is eerder een doolhof van canyons en enorme rotsachtige torens.

Mountainbiken op de Death Road

In La Paz zijn veel hoogteverschillen. Een van de leukste dingen om hier te gaan doen zijn dan ook mountainbiken en downhillen. Ben je een beetje een held, dan moet je echt de Death Road Route gaan doen.

Salar de Uyuni

Zeg je Bolivia…dan denk je gelijk aan de Zoutvlakte. Daar staat Bolivia het meest bekend om. En eerlijk is eerlijk, als je die kant op gaat dan mag je dit niet missen. Het is oprecht een van de mooiste dingen om te zien. Deze grootste zoutvlakte van de wereld vind je in het zuidwesten van Bolivia. Als we de schattingen moeten geloven zou hier zo’n 10 miljard ton aan zout liggen!

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon