B A H I A 

Ben je op zoek naar zon, zee en strand, dan kun je heel goed in de deelstaat Bahia terecht. Op een klein uurtje vliegen van Salvador de Bahia vind je de badplaatsen Porto Seguro en Arraial d’Ajuda. Deze plaatsen zijn gescheiden door een rivier en een pontje brengt je van de ene naar de andere kant.
 

PORTO SEGURO & ARRAIAL D'AJUDA

Porto Seguro is het plaatsje waar de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen. Net als in Salvador heb je ook hier een hoger (ouder) en een lager (toeristischer) gedeelte. Porto Seguro is een populaire badplaats in Brazilie en het kan hier dan ook erg druk zijn. Arraial ‘d Ajuda is echter een klein dorpje, welke het massatoerisme nog niet bereikt heeft. Het is een klein hippiedorpje waar een heerlijk relaxte sfeer hangt.

 

STRANDEN

De stranden in Bahia zijn fenomenaal. Met een kustlijn van zo’n 1.100 km heb je er ook wel wat. Met name de stranden van het hippiedorpje Trancoso (Praia do Espelho!) zijn prachtig. Bahia heeft een heerlijk klimaat, maar in de 5 dagen dat wij er waren heeft het alleen maar geregend. En flink ook. Dus onze foto’s van de stranden zien er waarschijnlijk minder paradijselijk uit dan wanneer de zon schijnt… 

BUFFELVALLEI

Een te gekke manier om Bahia te verkennen is per jeep. Je kunt bij meerdere bedrijfjes in Porto Seguro een jeep huren of meegaan met een jeepsafari. Het leukste is natuurlijk om dit zelf te doen. De tour richting de Buffelvallei is te gek, vooral als het dagen aaneen geregend heeft en je je via flinke geulen en diepe plassen een weg moet zien te banen door de bossen. 

Tipje van Thijs: neem een Portugees woordenboek mee! In deze regio wordt nagenoeg geen Engels gesproken...

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon