A R D E N N E N

Bosrijk, heuvelachtig en knus, dat is de beste omschrijving van de Ardennen. Op ongeveer 3 uurtjes rijden vanaf Amsterdam vind je de Ardennen in oostelijk België. Perfect voor een actief weekendje weg vanwege de vele wandel- en mountainbike routes, maar ook prima als je gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte. Wij voorzien je van een aantal handige reistips.

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantie tips

 

THEUX

Theux is een gemeente in de Ardennen en ligt tussen Verviers en Spa. Het grootste dorp in deze gemeente is Theux zelf. Het is echt een superschatting dorpje waar je prima een wandeling doorheen kunt maken en de knusse sfeer kunt in ademen. 


Wij huurden via Airbnb (La ferme de la chapelle) een huis dat alle verwachtingen overtroffen heeft. Het huis, of eerder gezegd kasteeltje, is gebouwd zoals vele andere huizen in de omgeving en is typerend voor deze streek; met natuursteen afkomstig uit lokale steengroeven. We hebben heerlijk bij de de open haard gezeten (er zijn er 2!) en lekker geslapen in de fijne bedden. Alles was goed geregeld, tot de verse eitjes aan toe! 

Wij kunnen het je zeker aanraden!

 

SPA

Wanneer je in de Ardennen bent, dan kun je niet om een bezoekje aan Spa heen. Vroeger was dit een plek waar voor adel en high society bij elkaar kwamen. Was je op zoek naar mensen van stand, dan kon je ze in Spa vinden. Eerlijk gezegd konden we dit gevoel niet terugvinden toen wij er waren, het voelde eerder een beetje als vergane glorie. Maar misschien zijn we daar niet lang genoeg voor in Spa geweest.

 

Spa staat bekend om de " Thermen van Spa". Het kuuroord van Spa bezit meer dan 800 m2 binnen- en buitenbaden. Het water is afkomstig uit de eigen Clementine bron en is ongeveer 32 graden. Uiteraard hebben we daar een bezoekje aan gebracht. Wij zijn in het geklede gedeelte van de thermen geweest, dus we kunnen niet veel zeggen over het naakte gedeelte. Wat we wel willen meegeven is dat de thermen misschien wat tegen kunnen vallen. We zijn in Nederland flink wat gewend met fantastische sauna complexen. Wij kregen de indruk dat we gewoon naar het zwembad waren. Wel eentje met water direct uit de bron, maar toch, onze verwachtingen van de "Thermen" lagen hoger. 

 

MOUNTAINBIKEN & WANDELEN

In de Ardennen is het perfect vertoeven wanneer je houdt van mountainbiken of  wandelen in prachtige natuur. Overal in de Ardennen kun je goede routes vinden voor beide activiteiten.

Onze mannen hebben een aantal mountainbikeroutes in Theux uitgeprobeerd toen we er waren. De rode route en de blauwe route om precies te zijn..

 

Rode route

57 km -  1500 hoogte meters

De officiële start van de Route is bij Kasteel Franchimont bij Theux. Het is een hele leuke en mooie route. De route is heel goed te doen, maar neem wel de tijd. En neem genoeg eten en drinken mee. De route staat prima aangegeven. Ondanks dat je vooraf bij het inlezen over de routes leest dat de pijlen soms ontbraken. Maar daar hebben wij niets van gemerkt. Ok, ze staan soms op een vreemde plek, dus wel goed opletten! :)

Dit is overigens ook een geweldige plek om een lekker stuk te lopen. Al wandelend en kletsend kun je misschien wat van de paden raken, maar dat maakt het alleen maar leuk. Geniet lekker van de bosrijke omgeving.

Blauwe route

37 km -  800 hoogte meters

Van de blauwe route hebben we maar een klein stukje gefietst. Ook hier weer prachtige omgevingen en een mooie route om te fietsen. Wat dat betreft is het te vergelijken met de rode route, maar dan wel een stukje kleiner.

Let erop dat je voldoende plakspullen of binnenbanden en een pomp bij je hebt. Er liggen veel scherpe stenen in de afdalingen en een bramenstruik hier en daar. :) 

 

Tipje van Thijs: Neem een kaart mee waar alle routes opstaan. Dat is wel zo handig!  

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon