MET DE CAMPER DOOR

A N D A L U S I Ë

Een van onze favoriete vakantiebestemmingen is toch wel Andalusië. Waar vind je nu zowel natuur als cultuur als bergen en strand, zo dicht bij elkaar? Tel daar nog eens het lekkere eten bij op en dan heb je de ideale vakantiebestemming wel gevonden. Een mooie manier om Andalusië te ontdekken is per camper.

Via  Joeps Camperverhuur in Malaga kun je tegen lage kosten een fijne camper huren. Mocht je zoals wij laat landen dan heb je mazzel, want dan kun je je vakantie ontspannen beginnen door een nachtje te overnachten bij Joep. Pas op met de wijntjes in zijn sfeervolle buitenbar, want voor je het weet rijdt je de volgende ochtend met een enigszins hard hoofd de Spaanse snelwegen op…

 

ANDALUSIË

Andalusië is een autonome gemeenschap in Spanje, gelegen in het uiterste zuiden. Het gebied is ontzettend veelzijdig en staat bekend om de plaatsen Sevilla, Cordoba, Malaga en natuurlijk Granada met het beroemde monument Alhambra. De roadtrip vond echter plaats in de zomer en omdat de temperatuur in deze periode in de steden makkelijk kan oplopen tot 40 graden besloten wij deze steden even te laten voor wat het is.

 

IZNAJAR

Wij begonnen onze tour in Iznajar, een klein dorpje dat op een schiereiland in het grootste stuwmeer van Andalusie ligt. Andalusie heeft meerdere stuwmeren welke stuk voor stuk prachtig zijn. Elk stuwmeer heeft wel aangrenzende campings en vaak zijn er mooie plekken te vinden met uitzicht op het meer. De locals komen in de weekenden vaak ook afkoeling zoeken aan het water en parkeren hun auto’s en hele hebben en houden dan gewoon op het strand. Wij durfden het aan om met ons 3.500 kilo tellende, ietwat oude bakbeest het strand op te rijden, maar dit is eigenlijk niet aan te raden. Als je vast komt te zitten is er namelijk geen auto die je er uit kan trekken!

 

RONDA

De trip werd vervolgd over een prachtige route richting Ronda, een stad welke spectaculair gelegen ligt aan een diepe kloof. Deze kloof, genaamd Tajo de Ronda, splitst de stad in tweeën. De stad heeft een nieuw en een oud gedeelte en deze zijn verbonden middels de brug Puente Nuevo. Zoals overal in Spanje is het oude gedeelte natuurlijk het mooist. Op diverse plekken in het stadje heb je prachtig uitzicht over de kloof, maar kun je ook genieten van de mooie heuvellandschappen en olijfboomgaarden buiten de stad. Let overigens goed op als je met een camper richting Ronda gaat. De straatjes zijn hier erg smal en mocht je verkeerd rijden, dan is keren nagenoeg onmogelijk. Zeker met een ietwat oud bakbeest…

 

COSTA DE LA LUZ

Langs de steden Jerez de la Frontera en Cadiz reden we vervolgens door naar de Costa de la Luz. De stranden aan de Costa de la Luz zijn een van de mooiste van Spanje en hier vindt je nog veel ongerepte plekjes, ruige stranden en stille baaitjes. De wind waait hier vaak hard en het is er dan ook een echt surfersparadijs. Wij verbleven op een camping in Zahora. Het dorpje zelf is niet heel interessant, maar de smalle zandpaadjes naar het strand zijn idyllisch en met de meegehuurde mountainbikes komen we zelfs bij de kleinste strandjes. Hier vind je leuke strandtentjes en kleine hippiemarktjes en is het vooral in de namiddag en met zonsondergang echt genieten.

 

TARIFA

Het was goed dat we even hebben kunnen ontspannen, want de verdere tour richting Tarifa was een barre tocht. Dit hadden we kunnen weten, want bij het verlaten van de camping kwamen er juist mensen met een camper de camping op om te wachten tot de wind zou gaan liggen. Dit bleek een goed idee, want de wind was genadeloos. De route richting Tarifa staat bomvol windmolens en wij snappen inmiddels waarom. De grote, hoge camper ving veel wind en vooral bovenop de heuvels was het vaak even slikken. De rit naar Tarifa duurde ongeveer 1,5 uur, maar het voelde als een mensenleven…

 

Gelukkig waren we aanbeland in Tarifa. Als er iets is wat je hier kunt doen is het wel… niks. Heerlijk. Tarifa is het zuidelijkste stadje van het vasteland van Europa en Marokko kun je hiervandaan goed zien liggen. In Tarifa hangt een heel fijn, relaxed sfeertje. Het dorpje trekt veel hip, alternatief publiek en veel jongeren en surfers.

 

Tipje van Thijs: fiets met een mountainbike over het lange strand, langs de zee richting het oude centrum van Tarifa. Of doe nog sportiever en waag je eens op een surfboard!

 

Met een korte tussenstop in Marbella eindigde onze reis weer waar deze ook begon, in Malaga. Deze stad heeft de laatste 10 jaar een metamorfose ondergaan en is een ideale stad voor een stedentrip. De geboortestad van Picasso heeft een heel mooi, oud centrum met gezellige pleintjes, prachtige geveltjes met die typische balkonnetjes, een mooie, nieuwe haven, een kathedraal met prachtig uitzicht over de stad, een relaxte boulevard aan het strand en heerlijke boquerones en is dan ook zeker de moeite waard.

 

Bij Joep werden we weer hartelijk ontvangen met wederom heerlijke tapas en vinos, maar deze keer hielden we ons heel verstandig in aangezien we de volgende ochtend helaas om 07:00 weer het vliegtuig naar Nederland terug moesten nemen…

 

Andalus, hasta pronto!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon