ALGEMENE INFORMATIE

I J S L A N D

Wat voor klimaat heeft IJsland? Hoelang is het vliegen? Heb je er een visum voor nodig? Waar kan je mee betalen? Al deze informatie vind je hier!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

Klimaat

IJsland wekt met de naam en de ligging de indruk dat het er altijd ijskoud is. Gezien de vrij noordelijke ligging valt het juist heel erg mee wat betreft kou en ijs. IJsland ligt met het meest noordelijke deel bijna tegen de Poolcirkel aan en heeft een koud zeeklimaat overgaand in een toendraklimaat. De winters zijn aan de koele kant en ook de zomers zijn redelijk koud. Opvallend voor IJsland is het vaak vrij ruige weer dat past bij het eveneens ruige landschap van het eiland. De vele depressies die in sneltreintempo over IJsland gejaagd worden zorgen voor vaak gure weersomstandigheden van regen (of sneeuw), in combinatie met felle wind. Vooral de soms felle windstoten in combinatie met koude regen of sneeuw kunnen het onaangenaam maken op de vlaktes en in de straten van IJsland.

Bron: Klimaatinfo.nl

Reistijd
Je vliegt op Reykjavik en de vlucht duurt 3 uurtjes vanaf Amsterdam.  

Visum

Dit is voor IJsland niet nodig wanneer je een inwoner van de EU bent. Is dit niet het geval, dan raden wij je aan om de site van de Rijksoverheid te raadplegen.

 

Munteenheid

Je betaald hier met de IJslandse Kroon. Check de recente wisselkoersen voordat je afreist naar IJsland.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon