8 x fijne

R E I S G E N O T E N

Met de zomervakantie in het verschiet begint het plannen van reisjes en vakanties ook. Waar ga je heen? Met wie ga je op vakantie? Het leek ons het perfecte moment om een aantal verschillende, en zeer handige, reisgenoten de revue te laten passeren. Of je nu met deze reisgenoot op vakantie gaat of alleen..... deze types neem je mee of kom je tegen! Zit jouw reisgenoot ertussen?

Travel, Reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips 

# 1 - DE JOOP VAN TELLINGEN (FOTOGRAAF)

Wat deze reisgenoot typeert? Overal worden foto’s van gemaakt. O-VE-RAL van. Of het nou het prachtige uitzicht is, of die ene stoeptegel die er geestig uitziet. Alles wordt gefotografeerd. Op het moment zelf denk je misschien: “Moet dit echt?”  Maar als je eenmaal thuis bent van je tripje, heb je de mooiste herinneringen van je reis, zelfs die stoeptegel is dan geweldig.

# 2 - DE CULTUURLOVER

Wanneer je niet zo heel erg ‘in to’ culturele uitstapjes bent en eigenlijk al in slaap valt bij de gedachte, kan deze reisgenoot je een beetje afschrikken. Maar dat cultuur ook prachtig kan zijn, dat leer je wel door deze reisgenoot. Yep, dat ene kerkje of een museum die je normaal niet zou bezoeken doe je met deze reisgenoot wel. En je zult hem/haar dankbaar zijn! Want wat zie je gave dingen! 

# 3 - DE PLANNER

Alles tot in de puntjes gepland. Vooraf uitgezocht en bedacht. Ben je iemand die op de bonnefooi alles tegemoet gaat, dan is het reizen met de planner niet zo’n goed idee. Maar voor iemand die daar zelf niet echt over na wil denken en het juist prima vindt, kan deze reisgenoot een uitkomst zijn. Lekker relaxed!

 

# 4 - DE STRANDLIEFHEBBER

Yep! Chillen met die billen is wat deze reisgenoot het liefste doet. Maar dan wel in de mooiste baaitjes en op de mooiste strandjes. De strandliefhebber weet je op plekken te krijgen die je anders nooit had geweten. Net dat ene strandje die niet in alle boekjes staat of door andere toeristen is gevonden. GAAF!

# 5 -DE PARTYGIRL/BOY

Geen feestje is te gek. Van de grootste feesten tot dat ene feestje in een klein dorpje. Deze party crasher weet ze te vinden. Uitrusten op vakantie? Ach, dat kan na de vakantie altijd nog! Wil je na je vakantie kunnen zeggen de vetste feesten gezien te hebben?​ Zorg dan dat je met deze reisgenoot op stap gaat.

# 6 - DE KOERSBEPALER

Laat deze reisgenoot maar de route bepalen! Altijd een kaart bij de hand, ook al heb je dezelfde route al een paar keer gelopen. Maar de kaartlezer weet alles terug te vinden! Dat ene tentje waar je de lekkerste cocktail ever gedronken hebt of waar je alleen nog maar oog had voor die ene knapperd. De weg kwijtraken zal je niet zo gauw gebeuren als je met deze reisgenoot op stap gaat.  

# 7 - DE FOODIE

Al in Nederland zorgt deze persoon ervoor dat je weet waar je de nieuwste, te gekke tentjes kunt vinden en waar je MOET zijn volgens de laatste trends. Zelfs op het vliegveld van je bestemming weet deze al waar je het lekkerste broodje kunt eten. Je kunt zeker zijn van een hele culinaire vakantie. Hele fijne reisgenoot; deze fijnproever!

# 8 - DE THRILLSEEKER

Bungee jumpen, parachute springen, bergen beklimmen, mountainbiken op wegen waar je liever niet eens wandelend overheen durft..... Als je bang bent aangelegd, kan je misschien beter thuis blijven. Saai? Nee, dat komt niet in het woordenboek van deze reisgenoot voor. 

En? Herken je iemand of misschien jezelf?

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon