6 x sfeervolle

K E R S T M A R K T E N

Kerstmarkten kunnen kneuterig zijn, maar ze zorgen hoe dan ook wel altijd voor het ultieme kerstgevoel. De kraampjes waar je meestal niet echt slaagt voor cadeautjes, de bratwurst die altijd heerlijk smaakt op de kerstmarkt, op het vuur geroosterde kastantjes... Wij hebben een aantal Duitse en Nederlandse kerstmarkten voor je verzameld.

# 1 - BERLIJN

Wat kerstmarkten betreft kun je je lol op in Berlijn! Er zijn 26 kerstmarkten verspreid door de stad. Ze zijn heel bekend vanwege de verscheidenheid in het aanbod. Bovendien heeft Berlijn natuurlijk nog meer te bieden, dus boek snel dat (kerst)weekendje!

# 2 - HAMBURG

Hamburg telt wat minder kerstmarkten, maar met 15 kerstmarkten verspreid door de stad kun je jezelf hier ook heerlijk onderdompelen in de kerstsferen.

# 3 - BREMEN

De Bremen kerstmarkt vindt plaats in het hart van Bremen, tussen Roland, het stadhuis en de kathedraal op de grote markt. Bremen is prima met de auto te bereiken. Vanaf Amsterdam ben je er in 3,5 uur. Een van de kerstmarkten is geheel in middeleeuwse sfeer opgezet, heel gaaf!

# 4 - MAASTRICHT

Op het Vrijthof kun je je vermaken op de schaatsbaan en bij de vele kraampjes. De kerstmarkt in Maastricht is vernieuwd en zorgt nu voor nog meer sfeer en beleving. Naast een rondje schaatsen op de overdekte schaatsbaan kun je ook lekker een ritje maken in het reuzenrad en genieten van het prachtige uitzicht.

# 5 - VALKENBURG

Valkenburg wordt in december niet voor niets omgedoopt tot dé kerststad van Nederland. Naast een heus winterwonderland en een Christmas Parade kun je hier ook de grotten in! Deze zijn dan omgedoopt tot grote kerstmarkten en maken je kerstweekendje in Valkenburg helemaal af.

# 6 - GRAFT-DE RIJP

Om de 2 jaar kun je in De Rijp genieten van een in Charles Dickens gehuld dorp tijdens het midwinterfeest. Het monumentale dorpje is dan omgetoverd in een heus sprookjesdorp, compleet met oud Hollandse spelletjes, proeverijtjes, diverse kerstkraampjes, optredens en de mooiste kerstlichtjes. 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon