6 x lokale

G E R E C H T E N

Hoe kun je je tijdens reizen beter onderdompelen in de cultuur dan door het eten van gerechten uit de lokale keuken? Heerlijke gerechten met zalige ingrediënten. Uiteraard zijn er ontzettend veel gerechten, maar hieronder vind je 6 van onze favorieten!

# 1 - SUSHI

Sushi. Wie kent het niet! De lekkerste sushi eet je uiteraard in Japan, het land waar sushi oorspronkelijk vandaan komt!

# 2 - CANOLI

Niet te verwarren met Canneloni. Dat is namelijk een pasta gerecht. En dit is juist een typische, zoete lekkernij uit Sicilië. Echt heerlijkt! Een gerold koekje met in het midden zoete Ricotta.

# 3 - RAMEN

Ramen is een Japanse maaltijdsoep. Er bestaan veel verschillende variaties, met vlees, vis en vooral veel groenten en zeevruchten. In Japan wort het zowel als ontbijt, lunch, diner en snack gegeten.

# 4 - PASTA MET SCHELPDIEREN

Pasta met schelpdieren op Formentera. Na een ritje met de scooter over het prachtige Spaanse eiland Formentera is er niks fijners dan uitgebreid lunchen met een rijke pasta vol verse schelpdieren, met daarbij een lekker koud glas witte wijn!

# 5 - CRÊPE NUTELLA

In Frankrijk hebben ze de kunst van het maken van crêpes uitgevonden. De versie met Nutella is toch wel onze lievelingsvariant. Heerlijk om na een lange wandeling langs de Seine in Parijs te bestellen bij een van de Franse café's.

# 6 - PASTA ALLA NORMA

HET Siciliaanse gerecht uit Catania, heerlijke pasta met aubergine. Om je vingers bij af te likken! Wil je weten hoe je deze maakt? We hebben het recept voor je opgeschreven en dat vindt je hier!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon