5 x Italianen en hun

B I J G E L O V E N

Ieder land heeft zo haar gewoontes en bijgeloven. Maar in Italië kunnen ze er echt wat van. Als je een keer echt op zoek bent naar geluk? In Italië kun je op verschillende manieren het geluk proberen af te dwingen. Als je dus een roadtrip gaat maken en je de onderstaande dingen doet? Dan pakt niemand dat geluk je meer af! 

# 1 - DE BORSTEN VAN JULIA IN VERONA 

Voor geluk in de liefde moet je in Verona zijn. Het gezegde luidt dat wanneer je het bronzen beeld van Julia over haar rechterborst wrijft, je  geluk in de liefde zult vinden.. 

# 2 - TREVI FONTEIN IN ROME

Wil je er zeker van zijn dat je ooit terugkeert naar Rome, dan moet je met je rug naar de fontein staan, denken aan Rome en ondertussen een muntje met je rechterhand over je linkerschouder gooien. Een andere gezegde luidt dat als je twee muntjes in de fontein gooit, je in de Eeuwige Stad je ware liefde zult ontmoeten. En 3 muntjes zou moeten leiden tot een huwelijk of een scheiding. Tja... :)

# 3 - LA BOCCA DELLA VERITA IN ROME

La bocca della verita betekent, letterlijk vertaald, de mond der waarheid. Mocht je dan toch de liefde van je leven tegenkomen in Rome nadat je 2 muntjes in de Trevi Fontein gegooid hebt, dan kun je hier checken of je geliefde wel oprecht is. Dit is een eeuwenoude leugendetector.  De legende vertelt dat wanneer je je hand in de mond van dit beeld in de muur steekt en een leugen uitspreekt, je hand afgebeten zal worden.  

# 4 - IL TORO DELLA GALLERIA IN MILAAN 

Als je dan de liefde van je leven gevonden hebt dankzij de Trevi Fontein en de borsten van Julia, reis dan af naar Milaan om in de winkelgalerij Vittorio Emanuele II de stier in mozaïek te vinden. Op de plek waar normaal gesproken de ‘ballen’  van de stier zitten is een gietijzeren kuil te vinden. De traditie zegt dat als je met je hiel in de kuil 3 rondjes met de klok mee draait, je bedolven raakt onder het geluk. Vroeger vertelde de traditie overigens dat als vrouwen dat deden het positief effect zou hebben op de vruchtbaarheid. In dit blog hebben we je al eerder verteld over deze bezienswaardigheid in Milaan.

# 5 - IL PORCELLINO VAN TOSCANE

Wanneer je in Toscane bent en jezelf ervan wilt verzekeren dat je hier ooit weer eens terugkomt, dan moet je over de neus van dit bronzen beeld van een zwijn wrijven. Men zegt dat als je dat doet, je zeker weer terug terugkeert in Toscane.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon