5 TIPS VOOR

O N D E R W E G

Jaja, de vakantie is aangebroken en daar is dan weer die beruchte dag: zwarte zaterdag! Hordes families vertrekken met de auto richting het zonnige zuiden en staan dan met z’n allen muurvast in het verkeer. De eerste dag van de vakantie moet al een feestje zijn en om de lange autoreis richting de vakantiebestemming zo leuk mogelijk te maken hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet!

Travel, Reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips 

# 1 - GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Het klinkt zo gemakkelijk en dat is het eigenlijk ook. Zorg dat je ruim van tevoren alle paspoorten en ID’s checkt, je koffer een of twee dagen voor vertrek inpakt en het liefst ook een dag voor vertrek de auto inruimt. Zo weet je zeker dat alles past en vertrek je de vroege ochtend (of nacht?!) met een geruster gevoel. En geloof ons, dan kun je alles een stuk beter aan ;)

# 2 - ETEN & DRINKEN

Maak er zodra je vertrokken bent meteen maar een feestje van en stop voor je de Nederlandse grens over bent bij de Starbucks om jezelf op een superdeluxe large Iced Cinnamon Almondmilk Macchiato te trakteren. Met daarbij uiteraard een Raspberry White Chocolate Cheesecake, anders is het feestje niet compleet!

# 3 - SPELLETJES

Vroeger zaten wij uren op de achterbank met leesboekjes, vakantiedoeboekjes, walkman’s en tekenspulletjes, tegenwoordig kom je met een tablet al een heel eind. Op vakantie wil je echter ook wel een beetje offline gaan en de apparaten zoveel mogelijk opbergen, dus wij hebben wat leuke spelletjes gevonden:

  • Het kleurboek voor volwassenen kennen we nu wel, maar wat dachten jullie van het Dot-to-dot puzzelboek? Honderden, nee duizenden puntjes wachten om door jou verbonden te worden om zo de meest geweldige tekeningen tevoorschijn te laten komen. Wel even opletten met de hobbels onderweg :)

  • Jawel, de bingokaarten. Supersimpel, maar o zo effectief. Voor je het weet ben je weer een paar uurtjes verder.

  • Om je een beetje verstaanbaar te kunnen maken in het land van bestemming is het handig om onderweg de taal te leren! Na het beluisteren van dit luisterboek kun je je redden in de supermarkt, bij autopech en in een cafeetje. Wel zo handig. Elk lesje eindigt met een quiz en het leuke is dat je dit ook samen met je medereizigers kunt doen. Erg handig is dat deze cd ook heel erg geschikt is voor jonge kinderen. Blijven die hersentjes ook een beetje werken tijdens de vakantie.

  • Na uren stilzitten in de auto is het lekker om tussendoor even lekker te bewegen. Zo raak je ook meteen die extra calorietjes van de eerste stop kwijt, want hé, je moet natuurlijk nog wel in bikini. Tipje van Thijs: leg een voetbal bovenop de tassen en koffers, zodat je er tijdens een tussenstop makkelijk bij kunt. Even lekker een half uurtje voetballen (of volleyballen, lummelen of rugbyen) zorgt ervoor dat jij (en vooral je eventuele kinderen :) ) lekker kunnen uitrazen. Daarna ben je bijna blij dat je weer een tijdje op je kont kun zitten…

# 4 - LANDKAART

Op vakantie gaan wij graag even offline. Wat zo fijn is aan offline zijn tijdens vakantie is natuurlijk de route op de ouderwetse manier plannen. Heerlijk zo’n grote landkaart erbij en dan maar uitzoeken wat de snelste route is en onderweg goed bijhouden waar je bent op de route. Wij vinden het altijd leuk om nieuwe dingen te weten te komen en te vertellen over de stadjes, natuurgebieden en parken waar we langsrijden. Zo ontdek je nog eens wat van de wereld! Tipje van Thijs: kinderen vinden het vaak ook leuk om te weten waar ze zijn onderweg. Wij hadden tijdens onze reis in Australië een geplastificeerde kaart mee van het land. Hierop konden de kinderen zien waar we ons in Australië bevonden en waar we heen gingen. Heel handig om zo ook de altijd terugkerende echo ‘Hoe lang nog??’ een beetje te kunnen terugkaatsen.

# 5 - SLAPEN!

Nadat je bovenstaand lijstje hebt afgewerkt is het tijd voor een welverdiend dutje. En ook dat moet een feestje zijn, dus wij hebben wat superhandige gadgets gevonden waarbij je nóg lekkerder slaapt. Wat denk je bijvoorbeeld van een nekkussen in de vorm van een garnaal of de Woollip. De Woollip is mede ontwikkeld door yoga-leraren, dus je kunt je voorstellen dat je hier heerlijk onspannen en verantwoord op kunt dutten. Als laatste tippen we jullie het Travel Hoodie Nekkussen. Het fijne aan dit kussen is dat je je ook even kunt afsluiten van je medereizigers, zo lang op elkaars lip zitten kan soms best een uitdaging zijn!

Veel succes en plezier onderweg! Laten jullie weten hoe de reis is gegaan??

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon