5 MOOISTE PLEKJES VAN

A N D A L U S I Ë

Andalusië is een van onze favoriete vakantiebestemmingen. De Spaanse regio is ontzettend veelzijdig en heeft voor ieder wat wils! Hieronder een lijstje met de 5 mooiste plekjes die je er volgens ons zeker gezien moet hebben.

# 1 - STRAND VAN VALDEVAQUEROS

De stranden van Zuid-Spanje behoren tot de mooiste ter wereld. Vinden wij in ieder geval. De stranden zijn ruig, ongerept en wit en het water helderblauw. Het strand van Valdevaqueros bevindt zich zo’n 10 km van Tarifa en is vooral geliefd bij kitesurfers. Gezien de harde wind die hier bijna altijd waait is dit niet zo gek…

# 2 - PUENTE NUEVO

In Ronda, een van de oudste steden van Spanje, vind je de brug Puente Nuevo. Deze brug verbindt het oude gedeelte van de stad met het nieuwe gedeelte. Het unieke en spectaculaire aan deze brug is dat deze over een diepe kloof gaat, genaamd Tajo de Ronda.

# 3 - TARIFA

In dit badplaatsje, gelegen in het uiterste zuiden van Spanje, hangt een fijn hippie-sfeertje. Je kunt heerlijk verdwalen in de smalle straatjes in het oude centrum, een lekkere cerveza drinken in een van de vele barretjes, of gewoon even lekker chillen met de locals op een van de knusse pleintjes.

# 4 - ZONSONDERGANG CANOS DE MECA

We hadden het al even over de mooie en ongerepte stranden van Andalusië. Die ongereptheid vind je vooral op de zuidelijke stranden van Caños de Meca. Aan het einde van de middag is het hier het fijnst, als de stranden leeg lopen en de krabbetjes bij het keren van het tij tevoorschijn komen tussen de rotsen in zee. De zonsondergang die hierna volgt is ultiem genieten…

# 5 - MALAGA

Malaga is een van de grotere steden van Andalusië en heeft de laatste jaren een grote opknapbeurt ondergaan. Het oude centrum bevat veel gezellige pleintjes, prachtige geveltjes, een kathedraal met uitzicht over de stad en een mooie, nieuwe haven. Malaga is wat dat betreft ook een ideale bestemming voor een stedentrip!

Tipje van Thijs: Het moge duidelijk zijn, Andalusie heeft voor iedereen wat te bieden! Dit gebied in Spanje is dan ook een ideale bestemming voor een gave roadtrip. Liefst met camper! Wij hebben deze trip een keer gemaakt, lees hier ons blog over die reis.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon